Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum ETF’ler ile Kan Kaybediyor: Düşüşün Sürebileceği 2 Nedenle Açıklandı!

Analist, Ethereum’un ETF’lerden gelen haberi sat nedeniyle düşüşün yaşadığını, mevsimsel zorluk ve Mt. Gox kaynaklı temel göstergenin satış baskısını devam ettirebileceğini söyledi. 

Bitcoin’den sonra Ethereum ETF’lerinin de ABD borsalarında işleme başlamış olması kripto para piyasasında iyimserliğe yol açmıştı. Ancak yükselen fiyatlar Ethereum listelemesinin ardından sert düşüşlere ev sahipliği yaptı. Araştırma şirketi 10x Research’ün kurucusu Markus Thielen tarafından yayımlanan rapora göre bu satış trendi, spot Bitcoin ETF’lerinin listelenmelerinde görülen tanıdık bir modele benziyor.

Thielen, birçok trader’ın Ethereum ETF’lerinin Bitcoin ETF’lerinin yüzde 20’si kadar yatırım görmesi beklediğini beklediğini, ancak Grayscale’den olası milyar dolarlık çıkışları ve borsa listelemelerinin “haber satışı” tepkilerini göz ardı ettiklerini belirtti.

Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin mevsimsel olarak zor bir dönemde geldiğini belirten Thielen, Mt. Gox ile de aynı zamana gelmiş olmasına dikkat çekti. Rapor, Ethereum’un ETF lansmanından önce aşırı alımda olduğunu ve Ethereum’un temel göstergelerinin zayıf olduğunu belirtiyor. CoinGecko verilerine göre Ethereum fiyatı, piyasa belirsizliğinin etkisiyle son 24 saatte yaklaşık yüzde 8 düştü. Ayrıca Ethereum’un, memecoin ihraçlarının Solana’ya kaymasıyla birlikte zayıf bir performans sergileyebileceği belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!