Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Hasrate Düşüyor, Madencilerin Ethereum Classic (ETC) İlgisi Artıyor

Madencilik cihazları üreten ve kullanıcılara ortak madencilik havuz hizmetleri sunan AntPool şirketi, yatırımlarını PoW (İş Kanıtı) kullanarak madencilik yapmaya devam edecek olan Ethereum Classic (ETC) üzerinde yoğunlaştırmaya devam ediyor.

Köklü madencilik şirketi Bitmain‘e bağlı AntPool, Ethereum Classic ekosistemini desteklemek için 10 milyon dolar yatırım yaptı. AntPool CEO’su Lv Lei, salı günü Bitmain’in düzlediği Dünya Dijital Madencilik Zirvesi‘nde yaptığı açıklamada şirketin daha fazla yatırım yapmaya devam etmeyi planladığını söyledi.

Ethereum ağı, eylül ayında gerçekleşmesi beklenen The Merge güncellemesi ile birlikte PoS (Hisse Kanıtı) modeline geçmek üzereyken, Ethereum Classic’in PoW (İş Kanıtı) sisteminde kalması planlanıyor. PoS (Hisse Kanıtı) sistemiyle birlikte Ethereum için gerekli olan madencilik teçhizatlarına olan ihtiyacın tamamen ortadan kalkması bekleniyor. Madencilerin bu beklentisi, yakın zamanda Ethereum zorluk seviyesi (hashrate) üzerinde açıkça gözlemlenebiliyor. 26 Temmuz günü son 1 ayın en düşük seviyesi olan 790 Th/s’e gerileyen hasrate oranı, madencilerin cihazlarını kapatmaya başladıklarını gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta Paris’te beşincisi düzenlenen EthCC konferansında konuşan Ethereum CEO’su Buterin, güvenli bir şekilde madencilik yapmaya devam etmek isteyen madencilerin Ethereum Classic ağı üzerinde işlemlerine devam edebileceklerini belirtti. Bu açıklamalar, Ethereum üzerinde yoğun şekilde madencilik yapan yatırımcıların, alternatif ve güvenli bir seçenek olarak önümüzdeki süreçte Ethereum Classic’e yoğun ilgi gösterebileceği anlamına geliyor.

On binlerce dolar karşılığında yapılan madencilik teçhizat yatırımlarını çöpe atmak istemeyen cihaz sahipleri, verilere göre cihazlarını Ethereum Classic üzerinde çalıştırmaya başladılar. Ethereum Classic hasrate seviyesi bu yazının kaleme alındığı esnada 23,75 Th/s seviyelerinde seyrediyor ve yükselmeye devam ediyor.

AntPool tarafından yapılan ilk 10 milyon dolarlık yatırım, Ethereum Classic ana ağının uygulamalarının geliştirilmesi ve ağın performansının arttırılması için kullanılacak. Bitmain, temmuz ayının başlarında son sürüm Ethereum madencilik cihazı olan Antminer E9‘u satmaya başladı. Ayrıca Bitmain şirketi Dünya Dijital Madencilik Zirvesi’nde, tüm Antminer cihazlarının ödemesinde Ethereum Classic kabul edeceklerini duyurdu.

CoinMarketCap verilerine göre geçtiğimiz 3 hafta içinde %102’lik artış performansı sergileyen Ethereum Classic, yazım esnasında 27,15 dolardan işlem görüyor ve 200 günlük hareketli ortalamasının civarında seyrediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!