Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Fiyatı Bu Kritik Sebeple Yükselebilir mi?

Ethereum fiyatı 2018 yılından sonra ilk kez 700 doları geçti. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Ether’ın “değerinin altından” işlem gördüğünü, Ether fiyatının 900 doların üstüne kadar çıkabileceğini açıkladı. Analist Joseph Young, Young Ju’ya verdiği yanıtta bu yükselişi tetikleyebilecek ‘kritik’ sebebin ne olduğunu anlattı.

Ethereum (ETH) 29 Aralık itibarıyla 730 dolardan işlem görmekte. 83 milyar dolar piyasa değerine sahip olan Ethereum bu haliyle Bitcoin’den 6 kat daha küçük bir piyasaya sahip. Bitcoin ile Ether arasındaki bu farkın kurumsal sektöre de yansıması, Ether fiyatının yükselmesi ile sonuçlanabilir.

Kurumsal yatırımcı 900 dolara taşıyabilir

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju; Bitcoin ve Ether pazarları arasındaki farklı bireysel ve kurumsal yatırımcı düzleminde inceledi. Bireysel yatırımcının yer aldığı pazara bakılırsa Ethereum’un 83 milyar dolar; Bitcoin’in 498 milyar dolar piyasa değerine sahip olduğu görülüyor. Bu haliyle bitcoin ve ether arasında 6 kat bulunuyor.

Ki Young Ju bunu kurumsal sektöre oranladı. Bunu yapmak için Grayscale Bitcoin Trust (16.3 milyar dolar) ile Grayscale Ethereum Trust (2.1 milyar dolar) arasındaki fark baz alındı. Grayscale Bitcoin Trust’ın Ethereum Trust’tan 7.7 kat daha büyük olduğu tespit edildi.

Bu, farklı yatırımcı gruplarının bitcoin ve ether arasında farklı bir pay dağılımına sahip olduğunu gösterdi. Kurumsal yatırımcının ethereum’a %28 oranında daha az ağırlık verdiği gözlemlendi. Kurumsal yatırımcının bu tavrı değişirse Ether fiyatı 930 dolar üstüne (+%28) çıkabilir.

Hangisi daha muhtemel?

Kurumsal yatırımcının ether’a daha az ağırlık vermesi de; daha çok ağırlık vermesi de muhtemel. Analist Joseph Young, bu belirsizliğin ether lehine sonuçlanacağını düşünüyor. Onun görüşlerine göre kripto para dünyasına bitcoin ile giriş yapan kurumsal yatırımcı, “tabii olarak” ether’a yönelmeye başlayacak.

Young bunun ardında “kritik bir sebebin” yattığını söyledi. Analist, ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonunun (SEC) Aralık 2020 itibarıyla yalnızca iki kripto parayı menkul kıymet olarak değerlendirmediğini hatırlattı: Bitcoin ve Ether. Menkul kıymet olarak değerlendirilen XRP bir haftada %60 değer kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!