Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Fiyatı İçin Uyarı: Daha Fazla Düşüş Riski Var!

Son verilere göre Bitcoin’e paralel olarak düşüş yaşayan Ethereum’da net bir değişken durum olmazsa fiyat düşüşü sürebilir. 

On-chain analiz ve veri platformu CryptoQuant’ın analist bir yazarı, Ethereum fiyatının son dönemde yaşadığı düşüş hakkında ve bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği konusunda verileri paylaştı.

Analist, Ethereum fiyatının 4.000 doları aşma konusunda ciddi bir zorlanma yaşadığını belirtirken yatırımcıların vadeli işlemlere piyasasındaki veriler ile ilgilenebileceğini vurguladı.

quicktake-image

Alıcıların satıcılara göre agresifliğinin 7 günlük hareketli ortalama oranının değerini gösteren “Taker Buy Sell Ratio” metriğinde oranın “1’in” üzerine çıkmayı başaramadığı belirtildi. Bu başarısız yükselişin akabinde fiyatın düşmeye başladığını belirten analist, vadeli işlemlerde yatırım yapan traderların çoğunluğunun Ethereum’u speklüaltif amaçlarla ya da kar elde etmek için sattığını ifade etti.

Söz konusu metrikte yer alan önemli düşüşün ise trendin devam etmesi durumunda mevcut aşağı yönlü geri çekilmenin sürebileceğine işaret eden bir ayı sinyali olduğu vurgulandı.

CoinGecko verilerine göre Ethereum, son 24 saatte gösterdiği %3,8’lik düşüş performansı ile yazım esnasında 3.531 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!