Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Fork’u Altcoin’de Geliştirici Problemi Fiyat Düşüşüne Yol Açtı!

EthereumPoW çekirdek geliştirici ekibinin feshedileceğine dair yapılan açıklama, ETHW fiyatını olumsuz etkiledi.

İş Kanıtı (PoW) mekanizmasıyla faaliyet gösteren ve Ethereum (ETH) bir fork’u olan EthereumPoW’un yönetim ekibi dikkat çeken bir karara imza attı. Medium üzerinden 19 Aralık günü yapılan açıklamada, EthereumPoW’un çekirdek geliştirici ekibi olmadan da çalışmaya devam edebileceği belirtilirken yapılan oylama sonucunda PoW geliştirici ekibinin feshedilmesine karar verildiği vurgulandı.

Bununla birlikte mevcut sunucuların uzun vadeli ekolojik ortaklar belirlenene kadar geçici olarak OneDao’ya aktarılacağı belirtildi:

Geçtiğimiz yıl boyunca EthereumPoW (ETHW) Çekirdek ekibi, ilk çatallanma sırasında verilen taahhütleri yerine getirmek için özenle çalıştı. ETHW’nin Core’un desteği olmadan bağımsız olarak çalışmasının fizibilitesini araştırdık ve doğruladık, böyle bir senaryoda ETHW için temel teknik ve operasyonel koşulları teyit ettik. Derinlemesine tartışmaların ardından ve çoğunluğun fikir birliğine dayalı olarak oybirliğiyle bir karara vardık.

ETHW, Ethereum’un The Merge yükseltmesi sonrasında alternatif bir seçenek olarak doğmuştu. İlk günden bu yana bir çekirdek geliştirici ekip tarafından yönetilen projenin nihai özerklik için böyle bir tasfiyeye yönelik planı bir süredir konuşuluyordu.

Ekip bu adımı daha fazla merkeziyetsizlik için attığını ifade ederken ETHW fiyatı durumdan kötü etkilendi. CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle %10 değer kaybeden ETHW, kısa sürede 2,81 dolar seviyesinden 2,54 dolara geriledi. ETHW yazım esnasında 2,63 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!