Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Foundation, Vitalik Buterin Sayesinde 100 Milyon Dolar Kazandı

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin kısa süre önce Eric Weinstein’in programına katıldı ve burada Ethereum Foundation ile ilgili bazı bilgiler paylaştı.

Kendisinin açıklamalarına göre Ethereum Foundation bundan iki yıl önce mantıklı bir yatırım kararı alarak 100 milyon dolar kazanmayı başardı.

Zirveden Satış

Kripto para piyasası 2017’nin sonlarına doğru iyi bir ivme yakaladı ve Bitcoin fiyatı bu süreç içerisinde 20 bin dolara kadar çıktı. Bitcoin’in yanı sıra piyasanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum da ciddi miktarlarda değer kazanmış ve bin doların üstüne çıkmıştı.

Vitalik Buterin’in açıklamalarına göre Ethereum Foundation tam olarak o dönemlerde oldukça mantıklı bir yatırım kararı aldı. Programda paylaşılan bilgilere göre Buterin, Ethereum Foundation’ı fiyat tam zirvedeyken 70 bin ETH satmaya ikna etti.

 

Vitalik Buterin’in Ethereum Foundation’ı bu konuda ikna etmesi Ethereum Foundation adına oldukça iyi oldu. Çünkü Ethereum Foundation bu karar sayesinde 70 bin ETH’den 100 milyon dolar elde etmiş oldu.

Buterin bu dönemlerde kişisel olarak da epey iyi bir yatırım kararı almıştı. ETH fiyatının yükselmeye başladığı dönemlerde 30 bin tane ETH satan Buterin bu sayede hemen hemen 22 milyon dolarlık bir servet elde etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment