Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Geliştiricileri ASIC Dirençli Bir Güncellemeye Sıcak Ancak, Tarih Belli Değil

Kripto para sektörünün en önemli paydaşlarından birisinin madencilik olduğu ve sektörün şu anda en değerli iki kripto parası olan Ethereum ve Bitcoin’in madencilik algoritmalarının iş ispatı temelli yani PoW olduğu aşikar. Bu da, çeşitli yüksek teknoloji ekran kartlarının ve işlemcilerinin sektöre gelmesini sağlıyor ve bunlardan birincisi de ASIC cihazlar.

Çok daha hızlı kazım yapan bu cihazlar, hem zor bulunuyor hem de çok pahalı. Birçok kripto para yatırımcısı, bireysel madencilerin bu sistem ile devre dışı kaldığını ve bunun da sektörün merkezi olmayan yapısına ters düştüğünü ifade ediyor.

Ethereum’da ise, bu konu hakkında neler yapabiliriz fikri üzerine çalışmalar şu anda hız kazanmış durumda. ProgPoW adı verilen bir güncelleme üzerinde toplantılar yapan Ethereum geliştirici vakfı, bu hamle ile birlikte ASIC cihazların ağdaki dominasyonunu azaltmak ve ASIC cihazların kazdığı koin miktarını yüzdesel olarak azaltmayı amaçlıyor.

Zaten son dönemde Proof of Stake ile Proof of Work’ün karışımı hibrit bir modele geçmek için sıkı çalışmalar yapan Ethereum geliştirici ekibi, bu hamlesi ile bu değişiklik gerçekleşene kadar, ASIC cihazların etkisini azaltmak istiyor.

Kripto para piyasalarında topluluk odaklı koinlerin merkezileşmesinin en birincil müsebbibi olarak gösterilen ASIC cihazlar ile ilgili Ethereum’un almış olduğu kararın etkileri ne olacak ya da bu durum tam olarak ne zaman uygulamaya geçecek gibi sorular ise, şu an için gizemini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment