Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Herkesi Şoke Etti: Biden Yönetimi Taraf Mı Değiştiriyor?

ABD’de Joe Biden yönetimi, kripto paralar için daha ılımlı bir politika benimsemeye başlamış olabilir.

Variant Fund CLO’su Jake Chervinsky, “Ethereum ETF’leri onaylanırsa bu, başkentte sürece yakın olan tüm tanıdıklarımı şoke eder.” dedi.

Bloomberg analistlerine göre SEC’nin Ethereum ETF’lerine yönelik yaklaşımını değiştirmesi, bunların onaylanma ihtimalini %25’ten %75’e kadar çıkardı.

ABD Senatosu, SEC’nin finans kurumlarının kripto paralar için saklama hizmeti vermesini güç kılan SAB 121 kodlu bildirisini geçen hafta oy çoğunluğuyla reddetti. Joe Biden’ın bunu veto etmesi bekleniyor.

Chervinsky, “[ETF’lerin onaylanması], SAB 121 oylamasından sonra ABD’nin kripto politikasında büyük bir değişim olduğu anlamına gelebilir ki bu, belki de ETF’nin kendisinden bile daha önemlidir” dedi.

Dragonfly ortaklarından Haseeb Qureshi, Biden’ın bu yılki başkanlık seçimleri öncesinde kripto para politikasını yumuşatmaya başladığını düşünüyor.

Haseeb, [Biden], kendisi için ufak olan bir mesele yüzünden sıkı bir yarışta oy kaybetmek istemiyoruz. ETF’ler bunun ilk sinyalidir– Bence ilerleyen aylarda diğer kurumların da yumuşamaya başladığını göreceğiz” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!