Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Beklenen Kritik Karar Ne Zaman Açıklanacak?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum için beklenen kritik kararı önümüzdeki hafta içerisinde alabilir.

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre spot Ethereum ETF’leri, 4 Temmuz’da onaylanabilir.

Son aşamalara girildi

Anonim kaynaklara dayandırılan habere göre Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, varlık yöneticileri ile yaptığı görüşmelerin son aşamasına geldi.

SEC Başkanı Gary Gensler, Salı günü spot Ethereum (ETH) ETF’leri ile ilgili yaptığı açıklamalarda sürecin “sorunsuz” şekilde ilerlediğini söyledi.

Varlık yönetim şirketi VanEck, aynı gün içerisinde Ethereum ETF’si için Form 8-A olarak bilinen bir dosya hazırladı. Bu, VanEck’in kuracağı fonun kısa süre içerisinde borsalara girebileceği izlenimini oluşturdu.

Milyarlarca dolar yatırım alabilir

Reuters tarafından aktarılan bilgiler, uzmanların beklentileri ile uyuşuyor. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, spot Ethereum ETF’lerinin Temmuz’un başında piyasaya girebileceğini söylemişti.

SEC, spot Ethereum ETF’leri için hazırlanan 19b-4 dosyalarını geçen ay onayladı. Bunların piyasaya girebilmesi için S-1 dosyalarının da onaylanması gerekiyor.

Yatırım şirketi Bitwise’ın CIO’su Matt Hougan, spot Ethereum ETF’lerinin piyasaya girdikten sonraki ilk 18 ay içerisinde toplamda 15 milyar dolar değerinde yatırım almasını bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!