Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Fırtına Öncesi Sessizlik: Daha Önce Yüzde 160 Yükseliş Getirmişti!

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın analisti, güncel raporunda kripto para piyasasının güncel durumuna yer verdi.

CryptoQuant’ın analisti 12 Eylül tarihli paylaşımında, Ethereum’un fırtına öncesi sessizlik döneminde olabileceğini aktardı. Analist, 2023 yılının Eylül ayına baktığımızda, fonlama oranının 0,002 ile 0,005 arasında seyrettiğini aktardı.

Bu oran, bir boğa döngüsü için oldukça düşük olduğunu belirten deneyimli isim, daha önce bu oranın 0,015 seviyesinin üzerine çıkmasının ardından, Ethereum fiyatında %160’lık yükselişle 1.500 dolardan 4.000 dolara kadar bir sıçrama görüldüğünü hatırlattı:

Geçmişteki tecrübelerimiz bize, yaz aylarındaki sakinlik sonrası kripto piyasasının yılın son çeyreğinde hareketlendiğini gösteriyor. Ether’de benzer bir parabolik yükseliş görmek için pozitif sinyaller gerekiyor. Bu tür rallilerde vadeli işlemler piyasasından gelen destek büyük rol oynuyor, diye vurguladı.

Analist ayrıca, Ethereum fonlama oranlarında net bir artış öngörürken bu artışın beraberinde fiyatı bir boğa aşamasına taşıyacağını dile getirdi:

Ethereum’un fonlama oranının 0.015 seviyesinin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Bu seviyenin üzerindeki hareketler, boğa piyasaları sırasında sağlıklı artışları takip etmek adına kritik bir gösterge.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1 yükseliş sergileyen Ethereum, yazım esnasında 2.235 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!