Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin İlke İmza Atan Proje, Kullanıcılara Ödül Olarak Token Veriyor

Ethereum için staking altyapısı sağlayan SSV Network, kendi izinsiz mainnet’ini kullanıma açtı.

SSV Network böylece dağıtılmış validatör teknolojisini (DVT) kullanarak kendi izinsiz mainnet’ini açan ilk proje oldu.

DVT, validatör faaliyetlerinin bağımsız düğüm operatörleri arasında dağıtılmasını sağlıyor. DVT ağı, validatör faaliyetlerinin sorunsuz şekilde ilerletilmesi için güvenli bir ortam oluşturuyor.

SSV Network’ün ana ekibini kuran Alon Muroch, “SSV, izinsiz hale gelen ilk DVT ağıdır.” dedi ve ekledi:

“DVT’nin merkeziyetsizlik ve sansüre karşı direnç gibi büyük sorunları çözerek Ethereum’u çok daha güvenli kılma potansiyeli var.”

Ethereum’un günümüzdeki staking modeli, büyük çaplı hizmet sağlayıcılar nedeniyle merkeziyetsizlik bakımından soru işaretleri doğuruyor. Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin, bir blog yazısında Lido gibi büyük staking sağlayıcılarının risklerini değerlendirmişti.

Lido, çalışmalarını daha merkeziyetsiz hale getirmek için SSV Network ile görüşüyor. Muroch, “Lido’yla üçüncü test aşamasındayız ve önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Lido’yla mainnet’e geçmeyi bekliyoruz.” dedi.

SSV’nin merkeziyetsiz otonom örgütü (DAO), DVT ağının kullanımını artırmak için token cinsinden ödül vermeyi hedefliyor. DAO, yakın zamanda onayladığı bir yıl süreli teşvik programında kullanıcıları ödüllendirmek için 1 milyon SSV token hibe etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!