Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucu Ortağı Lubin, Ether ve SEC Hakkında Konuştu

Ethereum‘un kurucu ortaklarından olan Joseph Lubin, geçtiğimiz günlerde katıldığı NEXT18 konferansı sırasında Web 3.0 hakkında açıklamalarda bulundu. Lubin bunun yanı sıra ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun Ethereum‘a olan bakış açısından da söz etti.

Blockchain’in bir iş mi yoksa inanç mı olduğu sorusuna cevap veren Lubin, bir insanın Blockchain içerisinde iş veya işletme kurabileceğini ifade etti:

”… esasında kurum oluşturulması benim paramı yatırabileceğim ve bu parayı müşterilere nasıl değer sağlayabileceğimi çözmek yönünde kullanabileceğim bir şey. Şirkete yaptığım yatırımımın bu insanlar sayesinde kazanca dönüştürülmesini bekleyebilirim.”

Lubin açıklamasının devamında SEC yetkililerinden Bill Hinman’in geçenlerde yaptığı bir konuşmada Ether’in merkeziyetsiz olduğuna atıfta bulunması ile ilgili konuştu. Lubin bunun da yanı sıra SEC yetkilisinin yatırım gerektirmeyen yeni bir yapı olduğunun farkına vardığını da vurguladı.

Hinman kendi açıklamasında tokenlerin uygun bir şekilde oluşturulup düzgün bir şekilde pazarlandığı taktirde, bir menkul kıymet değil de hizmet tokeni olarak görüleceğini ifade etmişti.

Hinman’ın açıklamasına yanıt veren Lubin, şunları ifade etti:

”Bu görüş, söz konusu yeni yapıyı oluşturan iş mantığına benziyor.”

Lubin konuşması esnasında kendi firması olan ConsenSys ve ekibin bir çok firmaya danışmanlık yapmasından da söz açtı. Temel olarak blockchain yazılım firması olan ConsenSys, bir çok banka ve hükümet hatta konsorsiyumlar için bile yazılım üretiyor.

Lubin bunun yanı sıra Web 3.0’ın, Web 2.0’a kıyasla çok ayrı bir dünya olduğunu ve bunun blockchain ile mümkün olduğunu da ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment