Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucu Ortağından, Ethereum Eleştirisi

Toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum‘un kurucu ortaklarından birisi olan Charles Hoskinson, son yaptığı açıklamalarında ETH’nin önde gelen ismi Vitalik Buterin’i ve ağın kendisini eleştirdi.

Hoskinson, Ethereum geliştirmelerinin bu kadar fazla sorun yaşamasının ve zorluklar karşılaşmasının temel sebebinin Vitalik Buterin olduğunu düşünüyor:

“Ethereum temel olarak Vitalik’in hızında ilerliyor. Eğer o bir şeyi nasıl iyi yapacağını biliyorsa ve bir şeyde gerçekten yeterli hale gelirse, bunu hallediyorlar. Ancak bir araştırma, piyasaya gerçekten bir ürün sürmek gibi konular ise gerçek anlamda tecrübe  gerektiriyor.”

Vitalik Buterin Çok Tecrübesiz 

Hoskinson’a göre Ethereum’un Vitalik’in ilk büyük projesi olması da bu tecrübesizliğin sebeplerinden birisi. Daha önce Buterin’in böyle bir şey yapmadığını belirten Cardano’nun lider ismi, Buterin’in daha önce asla araştırmacı veya CEO olmadığının altını çizdi.

Ethereum hakkında bir eleştiride daha bulunan ünlü isim, projenin yol haritasının çok iyimser olduğunu ve gerçekçi beklentilere sahip olunmadığını vurguladı. Ethereum’un çok fazla hedefi olduğunu ancak bu hesapların çarşıya uymayabileceğini ima eden Hoskinson, yine de Ethereum’un Cardano’nun ana rakiplerinden birisi olduğunu kabul ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment