Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu Lubin: Blockchain Yalnızca Bir Sektör Değil Bir Akımdır

Ethereum‘un kurucularından Joseph Lubin, Blockchain teknolojisinin finans dünyasını nasıl değiştirdiğiyle ve ilerleyen zamanlarda nasıl değiştirebileceği ile alakalı yeni açıklamalarda bulundu.

Blockchain Kullanımı

Ethereum’un kurucularından Joseph Lubin, Blockchain’in finans sektörüne getirebileceği yenilikler hakkında konuştu.

Dünya genelindeki çeşitli ülkelerin bu teknolojiden faydalanmaya başladığını vurgulayan Lubin, özellikle Şili ve Filipinler gibi ülkelerin Blockchain’in potansiyelini kavradıklarını düşünüyor.

Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderide Filipinler’in “taşradaki bankaları kripto para-nakit para tabanlı ödeme sistemiyle birbirine bağladığını”, Şili’nin ise “enerji verilerini takip edebilmek için Ethereum’dan faydalandığını” belirten Lubin, kripto paraların ayrıca insanları hiperenflasyondan kurtardığını da söylüyor.

Şili’deki Ulusal Enerji Komisyonu bu yılın başlarında Ethereum’u kullanmaya başladı. Komisyon, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Ethereum’un güvenlik açısından büyük kolaylık sağladığını ve bu yüzden tercih edildiğini belirtti.

Şili’deki yetkililer ayrıca Ethereum ağındaki proof-of-work algoritmasını kullanarak enerji verilerinin takibini sağlıyorlar.

Filipinler’deki Union Bank ise Lubin’in yönettiği ConsenSys ile işbirliği yapıyor. Union Bank, Ethereum tabanlı sistemlerden faydalanarak ülkenin taşra kesimlerine bankacılık hizmeti ulaştırıyor.

Blockchain “Akımı”

Blockchain teknolojisinin halihazırda Dünya genelinde kullanıldığını belirten Lubin, bu teknolojinin insanların desteğine de sahip olduğunu vurguluyor:

“Blockchain teknolojisine inanma sebebim onu destekleyen insanlardır. Geliştiriciler, mühendisler, teknoloji uzmanları… Kod denetimi yapan ve kodun güvenliğini sağlayan akıllı kontrat uzmanları… Kullanıcı deneyimine odaklanan tasarımcılar.”

Blockchain teknolojisinin sıradan bir teknoloji olmadığını düşünen Lubin, bu teknolojinin insanların desteği ve katkıları sayesinde daha da geniş kitlelere yayılacağına inanıyor ve şu yorumu yapıyor:

“Blockchain yalnızca bir sektör değil, bir akımdır. Blockchain platformları gerçek sorunlara çözümler üretiyor. Hükümetler de bunun farkında.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment