Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin, Yeni Blockchain Projesine Yatırım Yaptı

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, yeni bir blockchain projesine yatırım yaptı.

MegaETH adlı yeni bir blockchain kuran MegaLabs, 20 milyon dolar değerinde tohum yatırımı aldığını açıkladı.

Yatırımcılara token verildi

MegaLabs kurucusu Shuyao Kong’un paylaştığı bilgilere göre şirket, Aralık ayında yatırım toplamaya başladı ve süreci Mayıs’a kadar sürdürdü.

Yatırım turu kapsamında yatırımcılara bir miktar hisse ve ona ek olarak token hakkı verildi. MegaETH’nin tamamen seyretilmiş piyasa değerinin bu yatırım sonrasında “9 haneli” sayılara çıktığı belirtildi. Bu, en az 100 milyon dolara denk geliyor.

Yatırımcılar kimler?

Yatırımcıların başında Dragonfly, Figment Capital, Robot Ventures, Big Brain Holdings geliyor.

MegaLabs’in açıklamasına göre Vitalik Buterin, ConsenSys kurucusu Joseph Lubin, EigenLayer kurucusu Sreeram Kannan, ETHGlobal kurucusu Kartik Talwar, Helius Labs CEO’su Mert Mumtaz ve diğer birkaç isim de melek yatırımcı olarak katkıda bulundu.

Saniyede 100 bin işlem hedefi

MegaLabs, ConsenSys’in eski global iş geliştirme müdürü Kong ile Stanford Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği doktorası yapmış Yilong Li tarafından kuruldu.

Kong, günümüzde Ethereum Virtual Machine (EVM) ile uyumlu blockchainlerin saniyede en fazla 3 haneli sayılarda işlem kapasitesi olduğunu ancak MegaETH olarak saniyede 100 bin işlem kapasitesini hedeflediklerini söyledi.

MegaETH’nin ana ağının yılın sonuna doğru açılması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!