Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin’in Twitter’ı Hacklendi: Binance CEO’sundan Uyarı!

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin’in sosyal medya hesabı hacklendi ve yüz binlerce dolar çalındı.

Kimlik avı dolandırıcıları bu sefer de Vitalik Buterin’i hedef aldı ve 10 Eylül günü X (eski adıyla Twitter) hesabını hackledi.

Buterin’in X hesabını kısmen de olsa ele geçiren saldırganlar, kimlik avı dolandırıcılığı içeren bir gönderi paylaştı. Bu gönderiye tıklayarak etkileşime giren birçok kullanıcı toplamda 700 bin doların üstünde kripto para ve NFT kaybetti.

Söz konusu dolandırıcılık gönderisinde, sınırlı sayıda özel üretim NFT’nin reklamı yapıldı ve kullanıcılar hızlı bir şekilde mintleyeme teşvik edildi.

On-chain analitik platformu Arkham Intelligence verilerinde 700 bin doların arasında yaklaşık 250 bin dolar değerinde 153 ETH’lik bir CryptoPunk NFT‘si ve birden fazla kişiden yüzlerce Ethereum’un dahil olduğu görüldü.

Binance CEO’su CZ Uyardı

Hack saldırısının ardından kısa süre sonra bir gönderi paylaşarak başta kripto para topluluğu olmak üzere insanları uyaran Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), kendisi sosyal medya hesabının da “Elon dönemi” öncesinde benzer saldırılan yüzünden kitlendiğini yazdı:

Vitalik’in Twitter hesabı hacklendi. Büyük onayla hesaplardan bile gelse sosyal medyadaki içeriği okurken sağduyunuzu kullanın. Twitter’ın hesap güvenliği finansal platform gibi tasarlanmamıştır. Biraz daha fazla özelliğe ihtiyacı var: 2FA, giriş kimliği, tanıtıcıdan veya e-postadan farklı olmalıdır. Geçmişte Twitter hesabım, bilgisayar korsanlarının kaba kuvvet kullanmaya çalışması (farklı şifreleri tekrar tekrar denemesi) nedeniyle birkaç kez kilitlendi. Bu “Elon dönemi” öncesindeydi.

CoinGecko verilerine göre Ethereum, son 24 saatlik periyotta %0,8 düşüş yaşayarak 1.611 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!