Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Neden Düşüyor? DOGE20 Token Boğa Piyasasının Parlayan Yıldızı Oldu

Bitcoin ve Ethereum’da yaşanan düşüşün sebebi merak edilirken DOGE20 token boğa piyasasının parlayan yıldızı oldu.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in uzun bir aradan sonra ATH yapması sonrası düşüş trendine girmesi tüm kripto topluluğunu olumsuz etkiledi. Kripto piyasasında yaşanan dalgalanma, ikinci en büyük kripto para birimi ve en büyük altcoin olan Ethereum’u da düşüş trendine itti.

3500 dolar seviyesinin altına inen ETH, düşüş trendini genişletti ve 3300 dolar civarına geriledi. Kripto uzmanları, Ethereum fiyatının 3200 dolarlık destek bölgesine kadar düşebileceğini öngörüyor. 

Bitcoin ve Ethereum fiyatındaki düşüş trendinin en büyük gerekçelerinden birinin, ABD Merkez Bankası olarak bilinen FED’in faiz açıklaması olduğu söyleniyor. 20 Mart’ta açıklanması beklenen FED faiz kararı öncesinde piyasaya hakim olan belirsizliğin, BTC başta olmak üzere ETH ve diğer altcoinlerde sert düşüşlere sebep olduğu görülüyor. 

FED’in faiz oranlarında değişikliğe gitmeyeceği olasılığı yüzde 99 olarak belirlenirken FED’in enflasyona yaklaşımı ve bu yaklaşımın başta Bitcoin olmak üzere kripto paraların fiyat hareketleri üzerindeki etkileri için 20 Mart tarihli karar bekleniyor. Bu esnada ETH başta olmak üzere pek çok altcoin çift haneli düşüş yaşıyor. 

ETH’nin fiyatındaki düşüşün bir diğer sebebi ise balina hareketleri olarak gösteriliyor. Uzmanlar, balinaların borsalara yüksek miktarda ETH taşıması sebebiyle ETH fiyatının düştüğüne işaret ediyor. FED açıklaması ve balina hareketleriyle zayıflayan ETH, bir başka darbeyi de ETF çıkışlarından alıyor. Spot ETF’lerdeki rekor çıkışlar, kripto para piyasasındaki belirsizliği artırıyor. 

CoinMarketCap verilerine göre Ethereum, son 7 günde yüzde 15 ve son 24 saatte yüzde 5’e yakın gerileyerek 3300 dolar bandında seyrediyor. Bu yazı yazıldığı saat itibarıyla ETH fiyatı, 3323 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Kripto topluluğu bir taraftan belirsizliğin dağılmasını beklerken diğer taraftan Dogecoin20 token satın almak için adeta birbiriyle yarışıyor. Kısa sürede 3 milyon doları aşan projenin ön satışı, yatırımcıların radarına takılıyor.  

Elon Musk’ın Favorisi Dogecoin’e Yeni Alternatif: DOGE20

Ünlü milyarder ve kripto meraklısı Elon Musk’ın ralli yaptırmaya doyamadığı en popüler meme coin projelerinden biri olan Dogecoin’in çevreci alternatifi DOGE20, kripto dünyasında fırtına estiriyor. 

Ön satış etkinliği yeni başlayan ve indirimli fiyatlarla Dogecoin20 token satın almak isteyenlerle buluşan proje, 3 milyon doları aşarak hızla hedefine doğru ilerliyor. Ethereum tabanlı bir ERC-20 tokeni olan DOGE20, kullandığı Proof of Stake yani Hisse Kanıtı mekanizması ile daha çevreci bir meme coin olarak konumlanıyor. 

De-Fi’nin merkezinde olan Ethereum ağı üzerinde inşa edilen Dogecoin20, bu sebeple güvenli, merkeziyetsiz ve topluluk merkezli bir token olarak tasarlanıyor. Kendisini Dogecoin yükseltmesi olarak tanıtan DOGE20, vaatleri ve iddiasıyla kripto topluluğunun dikkatini çekmişe benziyor. 

DOGE20 Ön Satışı 3 Milyon Doları Aştı

BTC ve ETH başta olmak üzere belirsizlikten nasibini alan ve satış baskısı yiyen projelerin aksine DOGE20, günlük olarak 1 milyon dolar civarında fon toplamayı başarıyor. Önceki dün 2 milyon doları aşan proje, 24 saat sonrasında 3 milyon doları geçerek alkış topluyor. 

Borsa listelemeleri öncesinde indirimli fiyatlardan Dogecoin20 token satın almak isteyen yatırımcılar, düzenlenen ön satış etkinliğine katılabiliyor. Toplamda 140 milyar adet token arzına sahip DOGE20 tokenin 35 milyar adeti, ön satış ile yatırımcılarla buluşuyor. 

Ünlü meme coin Dogecoin ve ERC-20 protokolüne ithafen DOGE20 adını alan Dogecoin20, 12 aşamalı bir ön satış etkinliğiyle erken dönem yatırımcılara sunuluyor. Her aşamada DOGE20 token fiyatı belirli oranlarda artırılıyor.

İlk aşamada 0,00014 dolar olan DOGE20 fiyatı, son aşamaye geldiğimizde 0,00020600 dolara yükseliyor. Yatırımcılar ne kadar erken aşamada DOGE20 satın alırsa borsa listelemeleri öncesinde o kadar fazla potansiyel kazanç elde ediyor.

Yatırımcılar borsa performansı ve ön satıştaki fiyat artışı stratejisi haricinde staking sayesinde de kazanç fırsatı buluyor. Tokenleri kilitlemeleri karşılığında yatırımcılar, pasif gelir elde etme imkanı yakalıyor. 

Staking paneline göre şu ana kadar stake edilen DOGE20 token sayısı 10 milyar adeti aşıyor. ETH bloğu başına ödül 6751 adet DOGE20 token iken yıllık getiri yüzdesi (APY) mevcut haliyle yüzde 274 olarak gerçekleşiyor. Projenin ilk yılında 17,5 milyar ve ikinci yılında 3,5 milyar adet DOGE20 tokenin staking mekanizmasına dahil olan katılımcılara dağıtılması amaçlanıyor. 

DOGE20 Satın Almak İçin Önemli Bilgiler

DOGE20 tokeni borsa listelemeleri öncesinde satın almak için ön satış etkinliğine katılmak gerekiyor. Belirli oranda fiyat artışı söz konusu olsa da anlık volatilite olmadığından ön satış etkinliği, ilgili aşama boyunca sabit fiyat garantisi vermiş oluyor. Üstelik token fiyatının bir sonraki aşamada kaça yükseleceği de biliniyor.

Mevcut aşamada Ethereum tabanlı meme coin Dogecoin20 token satın almak isteyen yatırımcılar, 0,000201 dolar ödüyor. Bir sonraki aşamada DOGE20 fiyatının 0,000202 dolar olması planlanıyor. 

DOGE20 token satın almak isteyen erken dönem yatırımcılar, ETH, USDT, BNB veya kart işlemleri ile ödeme yapabiliyor.

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!