Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Neden Düşüyor? Dogeverse Ve 99Bitcoins Ayı Piyasasına Meydan Okuyor

Ortadoğu’da İran ile İsrail arasında giderek artan gerilim, tüm kripto para piyasasını olumsuz etkilese de Ethereum fiyatı yalnızca bu gerekçeye bağlı olarak düşmüyor. CoinMarketCap verilerine göre son 1 ayda yüzde 20’den fazla düşüş yaşayan lider altcoindeki gerilemenin farklı sebepleri bulunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı piyasa analizi ile adından söz ettiren 10x Research CEO’su Markus Thielen, kripto paralardaki performansın hem Bitcoin yarılanması (Halving) hem de daha geniş ölçekli makroekonomik faktörler sebebiyle düştüğünü açıkladı. 

ABD’deki faiz ve enflasyon verilerinin kripto para birimlerini ve dolayısıyla Ethereum’u etkileyeceğini belirten uzmanlar, ETH’nin 3 bin 100 dolar bandına kadar çekilmesini öngörmüştü. 

Son yaşanan gelişme ile birlikte ETH fiyatı, 3 bin 100 doların da altına inerek bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 3 bin 51 dolar olarak ölçüldü. İran ve İsrail arasındaki gerilimin ve ABD’nin bu gerginliğe dahlinin yarattığı belirsizlik, ETH dahil olmak üzere tüm kripto para birimlerinin ayı piyasası trendine girmesine yol açtı. 

Piyasalarda korku, belirsizlik ve şüphe anlamına gelen FUD hakimiyeti artarken bazı ön satış projeleri beklenenin aksine oldukça yoğun ilgi görüyor. Çok zincirli bir kripto ekosistemi kurmayı amaçlayan Dogeverse ile Öğren-Kazan projesi 99Bitcoins, ayı piyasası koşullarına adeta meydan okuyor. 

Gelin hep birlikte bu iki projenin vadettiklerini ve yol haritalarını inceleyelim. 

Dogeverse Token 5 Milyon Dolara Koşuyor

İlk çok zincirli DOGE projesi olmak için yola çıkan Ethereum tabanlı proje, Dogeverse token satın almak isteyen yatırımcılarla buluşuyor. 

BNB Zinciri, Ethereum, Polygon, Solana, Avalanche ve Base gibi blok zincirleri arasında güvenle ve serbestçe dolaşma imkanı sunmayı amaçlayan proje, ön satış etkinliği ile yoğun ilgi görüyor. Şu ana kadar toplanan fonların 4,4 milyon doları aştığı etkinlik hızla 5 milyon dolara koşuyor. 

Kademeli ön satış etkinliği ile projeye dahil olan katılımcılar, tokenlerini devreye alınacak diğer blok zincirleri üzerinden talep etme imkanı buluyor. Projenin yol haritasında yer alan blok zincirleri arasındaki bağlantının tamamının ön satış bitmeden devreye alınması planlanıyor. 

Yatırımcılar, indirimli fiyatlarla Dogeverse token satın almak için aşamalı ön satış etkinliğine katılabiliyor. Stratejik fiyat politikası sayesinde erken dönem yatırımcılar, borsa listelemeleri gerçekleşmeden potansiyel kazanç elde edebiliyor.

Yatırımcıların kazancı yalnızca DOGEVERSE tokenin borsa performansına bağlı olmuyor. Devreye alınan staking mekanizması, DOGEVERSE token sahiplerinin pasif gelir elde etmesine olanak tanıyor. Şu ana kadar stake edilen tokenlerin sayısı, 6,6 milyarı aşıyor. Projenin APY’si yüzde 241 iken ETH bloğu başına staking ödülü 6088,28 DOGEVERSE token olarak belirleniyor. 

Sıradaki yıldız meme coin projesinin Dogeverse token olduğuna inanan yatırımcılar, ETH, USDT, AVAX, BNB, MATIC veya kart işlemleri ile ön satışa katılabiliyor. 

Öğrendikçe Kazandıran 99Bitcoins Ön Satışı Hızlı Başladı

Bitcoin Yarılanması (Halving) için sayılı günler kala ön satış etkinliği başlayan 99Bitcoins, yenilikçi Öğren-Kazan mekanizması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Öğrenmeyi teşvik eden bir platform olmayı amaçlayan 99Bitcoins projesi, gerçekleşecek yarılanma ile daha da ivme kazanacak gibi görünüyor. 

Kripto dünyasına yeni adım atanların merak edeceği sorulara yanıt sunmayı amaçlayan proje, indirimli fiyatlarla 99Bitcoins token satın almak isteyen yatırımcılarla buluşuyor. 2 milyon kayıtlı kullanıcı ile 700 bin YouTube abonesi bulunan bir topluluk tarafından desteklenen platform, öğrendikçe kazandıran bir deneyim için biçim değiştiriyor. 

99Bitcoins, katılımcıları kripto para birimi hakkında bilgi edinmeleri halinde ödüllendirmeyi amaçlıyor. Mevcut haliyle Ethereum blok zincirinde konumlanan bir ERC-20 tokeni olan 99BTC tokenin, daha sonrasında BRC20’ye geçiş yapması planlanıyor. 

99BTC tokenin toplamda 99 milyar token arzı bulunuyor. Bu arzın yüzde 10,5’i ön satış etkinliğine, yüzde 14’ü pasif gelir elde etme imkanı sunan staking mekanizmasına, yüzde 27,5’i proje harcamalarına, yüzde 17’si topluluk ödüllerine, yüzde 8’i borsa likiditesine ve kalan yüzde 23’ü pazarlama bütçesine ayrılıyor. 

14 aşamalı bir ön satış etkinliğine sahip 99Bitcoins projesi, staking ödülleri ile de dikkat çekiyor. Şu ana kadar ön satışta toplanan fonların hızla 300 bin dolar bandına yaklaştığı projede stake edilen token sayısı 132 milyonu aşıyor. 

Yatırımcılar staking sayesinde yıllık getiri yüzdesi (APY) olarak mevcut haliyle yüzde 8226 gibi yüksek bir oranla karşılaşıyor. ETH bloğu başına ödül ise 4143 99BTC token oluyor. 

Mevcut aşamada yatırımcılar 99BTC token başına 0,001 dolar ödüyor. Sonraki aşamada token fiyatının 0,001010 dolara yükselmesi planlanıyor. Yatırımcılar ne kadar erken aşamada projeye dahil oluyorsa lansman öncesinde o kadar fazla potansiyel kazanç elde ediyor. Nitekim token fiyatı ön satışın son aşamasında 0,00113 dolara yükselmiş oluyor. 

Oyna-Kazan ve Hareket-Et-Kazan mekanizmaları sonrasında geliştirilen yenilikçi Öğren-Kazan sistemi ile dikkat çekmeyi başaran 99Bitcoins satın almak isteyen yatırımcılar, ETH, USDT, BNB veya kart işlemleri kullanarak ön satış etkinliğine dahil olabiliyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!