Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Projesi Altcoin Airdrop Dağıtımını Durdurdu: Çözüm Aranıyor!

Ethereum tabanlı blokzinciri Linea, LXP mint işlemi ve sybil saldırılar hakkında açıklamada bulundu.

Linea ekibi 11 Mayıs tarihinde sosyal medya üzerinde LXP airdrop sürecine dair açıklamada bulundu. Yaşanan gecikmenin farkında olduğunu belirten ekip, detaylı araştırmalar sonucunda çok fazla sybil adres tespit edildiğini ve buna önlem almak adına sürecin durdurulduğunu vurguladı.

Özellikle sybil olduğu halde sanki bireysel kişilermiş gibi davranan ve sistem tarafından tespit edilemeyen birçok adresin araştırmalarla birlikte ortaya çıktığına yer verildi. Ekip, bu cüzdanları airdrop mint işleminin dışarısında bırakacağını ve topluluk için daha adil bir süreç yürüteceğini açıkladı:

Topluluk sayesinde, Sybil faaliyetinin ihraççıları atlayıp bireysel kişilermiş gibi onay almayı başardığını tespit ettik. Yolculuğumuzu insan merkezli yapmaya çalışıyoruz, bu da LXP dağıtımını durdurmamıza neden oldu. LXP devredilemez bir token olduğundan, basılmadan önce bunun gerçek kişilere gitmesini sağlamak temel odak noktamızdır. Bunun üzerinde çalışıyoruz.

Sybil, bir kullanıcının birden fazla adres ile aynı airdrop/mint ödülüne dahil olma çabasının bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Bu durum tespit edilemezse, bir kullanıcının haksız şekilde birden fazla kullanıcıya verilecek ödülü kendine toplamasına yol açabilmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!