Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Şangay Güncellemesi Fiyatı Nasıl Etkileyecek? Uzmanlar Açıkladı

Ağ üzerinde stake edilen Ethereumların (ETH) kilidini açacak Şangay güncellemesine yaklaşık 1 aylık süre kalmışken analistler bu durumun yaratabileceği fiyat hareketliliği hakkında yorumlarını paylaştı.

Analistler, yaklaşan Şangay güncellemesinin fiyat üzerinde yaratacağı olası etkiyi ve potansiyel satış baskısını yorumladı. Konu hakkındaki genel görüş, her ne kadar yatırımcıların kar realize etmek için satış yapacakları tahmin edilse de bunun Ethereum fiyatında ciddi bir baskı yaratmayacağı yönünde oldu.

Kurumsal kripto veri platformu Arcana’nın CEO’su Rich Falk-Wallace yakın zamanda verdiği demeçte Şangay güncellemesi sonrası süreçte iki farklı göstergenin Ethereum fiyatını etkileyebileceğini belirtti:

Eğer stake eden kullanıcılar varlıklarını çekmeye devam eder ve ağı doğrulamaya ilgi göstermezlerse, bu düşüş eğilimi anlamına gelir. ETH stake etme yüzdesi Şangay sonrası artmaya devam ederse, bu net bir pozitiftir.

Günlük işlem hacminin sadece %6’sı

Öte yandan Arcana tarafından yapılan analizde, kilidi açılacak varlıklar ile Ethereum’un günlük işlem hacmi arasında bir kıyasa yer verildi. Analizde, kısmi para çekme aşamasında 1,2 milyar dolarlık ETH bulunduğu ve bunun da en kötü senaryoda para çekme işlemlerine izin verildikten sonraki ilk üç gün boyunca ortalama günlük ETH günlük işlem hacminin yalnızca %6’sı kadar varlığın piyasaya gireceği vurgulandı.

Yatırım firması Recharge Capital’in dijital varlıklar müdürü John Lo ise konuya farklı bir bakış açısı getirerek kullanıcıların Şangay’ın nasıl çalıştığını anlamak için zamana ihtiyaçları olacağından stake işleminden çıkmak için acele etmeyeceğini öne sürdü. Yatırımcıların para çekme işlemlerinin nasıl işlediğini sindirmelerinin zaman alacağını belirten Lo, bunun da ani bir satış dalgasının önüne geçeceğini sözlerine ekledi.

Kullanıcıların %60’ı zararda

Kripto araştırma firması CryptoQuant, sözleşmeye Ether kilitleyen kullanıcıların %60‘ının Ethereum’un içinde bulunduğu güncel fiyattan zararda olduğunu ortaya koydu. Bu verileri yorumlayan CryptoQuant analistleri satış baskısı yaşanırsa bile bunun “mütevazi” oranlarda gerçekleşeceğini öne sürdü.

Ethereum ağı üzerinde stake işlemleri Aralık 2020‘de başladı ve o günden bu yana stake edilen miktar yaklaşık 27 milyar dolara ulaştı. Ethereum.org üzerinde sunulan bilgilere göre stake edilen ETH’lerin miktarı haberin kaleme alındığı esnada 17 milyon olarak gösteriliyor. Verilere göre Ethereum üzerindeki kilitli varlıklar şu anda toplam Ethereum arzının yaklaşık %13’ünü oluşturuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!