Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Satış Baskısına Dayanamıyor: Düşüşten Bu İsimler Sorumlu Olabilir

Ethereum (ETH) fiyatı, son dönemde Bitcoin’e (BTC) kıyasla daha fazla düştü. Bunun sebebi, artan satış baskısı olabilir.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, günlük bazda yüzde 4 değer kaybetse de bundan bir hafta öncesine kıyasla benzer seviyelerde seyrediyor. Buna karşılık Ethereum fiyatı, haftalık dilimde yüzde 2,1 geriledi.

Ethereum üstündeki satış baskısı artıyor

Blockchain analiz platformu Spot On Chain’in verilerine göre Ethereum’daki bu düşüşün sebebi, büyük yatırımcı ve kurumların yaptığı yüklü miktarlardaki satışlar olabilir.

Geçtiğimiz günler içerisinde Ethereum Vakfı, 95 milyon dolar değerinde 35 bin 400 ETH sattı ve cüzdanında hala 275 bin ETH (677 milyon dolar) tutuyor.

Sektörün önde gelen ticaret firmalarından Jump Trading, 276 milyon dolarlık 88 bin 900 ETH sattı ve hala 53 bin 600 ETH’ye (132 milyon dolar) sahip.

ETH balinaları da satıyor

Bu kurumların yanı sıra Ethereum’un yaklaşık 10 yıl önceki ICO’suna katılmış anonim bir balina, 48 bin 500 ETH’yi (154 milyon dolar) elden çıkardı.

Uzun süre boyunca satış yapmayan ve “gümüş elli” olarak nitelendirilen bir balina ise 73,9 milyon dolarlık 25 bin ETH sattı. Bu yatırımcının cüzdanında hala 103 milyon dolarlık 41 bin 600 ETH var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!