Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Tabanlı Altcoin Hacklendi: Milyonlarca Kayıp ve Fiyatta Düşüş Var!

Ethereum 8ETH) tabanlı altcoin yaşanan siber saldırı sonucunda ciddi hasara uğradı.

Ethereum tabanlı roll-up Loopring (LRC), yaşadı siber saldırı sonucunda milyonlarca dolar kaybederken altcoin fiyatında da düşüş görüldü. Ekip tarafından aktarılanlara göre  Loopring’in iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) tabanlı Guardian cüzdan kurtarma hizmeti bir hack saldırısında tehlikeye girdi.

On-chain verileri, Loopring’in Guardian hizmeti tarafından korunan cüzdanlardan yaklaşık 5 milyon dolar çekildiğini gözler önüne serdi.

Ekip, saldırının boyutlarını tespit etmek ve daha fazla kayıp yaşanmasını önlemek için çalışmaların devam ettiğini duyurdu:

2FA hizmetimizin nasıl tehlikeye atıldığını belirlemek için Mist güvenlik uzmanlarıyla aktif olarak işbirliği yapıyoruz. Kullanıcılarımızı korumak için Guardian ile ilgili ve 2FA ile ilgili işlemleri geçici olarak askıya aldık. Bu eylemin ardından, uzlaşma sona erdi.

Loopring fiyatında düşüş

Ekibin saldırıyı teyit etmesiyle birlikte 9 Haziran günü öğleden sonra LRC fiyatında kayda değer bir düşüş görüldü. CoinGecko verilerine göre saldırı haberinin ardından LRC fiyatı %5 düştü.

0,229 dolar seviyesinden 0,217 dolara kadar gerileyen LRC, yazım esnasında 0,218 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!