Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Tabanlı ConsenSys, 500.000 Dolar Ödüllü Grant Program’ı Duyurdu

Ethereum kurucu ortaklarından Joseph Lubin tarafından kurulan Blockchain firması ConsenSys, Devcon4 konferansında müjdeli bir haber iletti. ConsenSys firmasının  pazarlama müdürü Amanda Gutterman tarafından yapılan duyuruya ve resmi Twitter hesabındaki gönderiye göre, blockchain firması beklenen teşvik programı Grant Program‘ı başlattı.


Proje temel olarak geliştiricileri ağı geliştirmeye teşvik etmek için kullanılacak ve Ethereum blockchain ağının altyapısı, ağ ile ilgili araştırmalar, ağın birlikte çalışabilirliği, kullanılabilirliği ve geliştirici araçları için yapılan güncellemelere toplamda 500.000 dolarlık fon dağıtılacak.

Bu yılın başlarında konu ile ilgili yapan kurucu Lubin, ConsenSys firmasının aslında bütün ürünlerin aslında uygulama katmanında ortaya çıkması gerektiği fikrinden doğduğunu ve bunun önemli olduğunu ifade etmişti. Dahası, firmanın kuruluş yeri hakkında da konuşan Lubin, ilk olarak ABD içerisinde kurulmanın olumsuz etkilere sahip olduğunu ve çok fazla gerginlik yarattığını, zaten bu yüzden ConsenSys’nin İsviçre içerisine taşınma kararı aldığını vurguladı.

Ethereum’un en popüler uygulamalarından olan Metamask da ConsenSys tarafından üretilen ve kullanıcıların internet tarayıcılarında Ethereum tabanlı merkeziyetsiz uygulamalar kullanmalarına olanak sağlayan bir proje olarak biliniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment