Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Test Ağları Londra Yolunda: İlk Tarih 24 Haziran

Ethereum (ETH) ekibi, Berlin güncellemesinden sonra gelmesi planlanan Londra güncellemesinin 24 Haziran itibarıyla test ağlarında uygulamaya konacağını duyurdu. Londra, ilk kez Ropsten ağında deneyimlenecek.

Arka arkaya İstanbul, Muir Glacier ve nisan ayında Berlin güncellemelerini hayata geçiren Ethereum topluluğu, uzun süredir beklenen Londra güncellemesini önümüzdeki haftadan itibaren test etmeye başlayabilecek.

Londra paketinin içerisinde 1559, 3198, 3529, 3541 ve 3554’ten oluşmak üzere toplamda beş adet Ethereum Improvement Proposal (EIP) yer alıyor. Bu önergeler 24 Haziran’da Ropsten, 30 Haziran’da Goerli, 7 Temmuz’da Rinkeby test ağlarında uygulama konacak.

Bunların içinde belki de en çok merak edilen önerge olan EIP-1559, işlem mekanizmasında tetikleyeceği değişiklik ile Ethereum’u uzun vadede deflasyonist bir ekonomi haline getirme planında önemli bir rol oynuyor.

Ropsten ağında madencilik yapan veya Goerli/Rinkeby ağlarında validatör olanların, değişikliklere uyum sağlayabilmek için en güncel Ethereum client’ını indirmeleri gerekecek.

Londra güncellemesi, blok boyutunu ikiye katlayacağı ve EIP-1559, blokların sadece (yaklaşık) %50’sini dolduracağı için gaz limiti hedeflerinin (gas limit target) manuel bir şekilde güncel limitin iki katına çıkarılması gerekecek.

Söz konusu değişiklikler yalnızca test ağını kapsayacağı için mainnet kullanıcılarının herhangi bir adım atması gerekmiyor. Ethereum ekibi, test ağlarından olumlu sonuç alınması halinde Londra’yı mainnet’e de getirecek. Bunun için henüz bir tarih verilmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!