Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Vakfı Eylül’e Sert Başladı: Yüz Binlerce Dolarlık ETH Daha Sattı

Ethereum Vakfı, bugün öğlen saatlerinde 20 dakika içerisinde yüz binlerce dolarlık ETH’yi elden çıkardı.

On-chain analiz platformu Spot On Chain tarafından aktarılanlara göre Ethereum Vakfı, 763.092 DAI karşılığında 300 ETH sattı.

Bu satış, vakfın son üç haftadır düzenli olarak küçük partiler halinde ETH satmaya yapmaya devam ettiğini gösteriyor. Vakıf, Eylül’ün başından beri birim başına 2.392 dolardan 950 ETH (2,27 milyon dolar) sattı. Vakıf, her 4-7 günde bir ETH satıyor.

CoinGecko verilerine göre Ethereum, son 24 saat içerisinde yüzde 5 değer kazandı ve 2.552 dolara yükseldi.

Ethereum Vakfı’nın düzenli olarak yaptığı bu satışlar, yatırımcılar tarafından dikkatle takip ediliyor. Vakfın ETH satıyor olması, piyasalarda potansiyel bir satış baskısı yaratabilirken, bu hareketler vakfın ETH varlıklarını yönetme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

Vakıf, ayrıca geçtiğimiz gün 84.211 ETH’yi yeni bir cüzdana gönderdi. Bunun bağış amaçlı yapılmış olabileceği tahmin ediliyor.

Ethereum vakfının harcamaları

Bu ayın başında öğrenilen bilgilere göre Ethereum Vakfı’nın yıllık yaklaşık 100 milyon dolar değerinde bütçesi bulunuyor. Vakıf, ayrıca cüzdanında 650 milyon dolar civarında ETH tutuyordu.

Ethereum Vakfı’nın yöneticisi Aya Miyaguchi, sahip oldukları bütçenin “hazine yönetimi” kapsamında idare edildiğini, bu harcamaların büyük ölçüde hibeleri ve maaşları karşılamak için yapıldığını söyledi. Miyaguchi, ayrıca planlı şekilde satış yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!