Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Vakfıyla Bağlantılı Cüzdan 7 Yıl Sonra Uyanarak Yüz Milyonlar Taşıdı!

Yaklaşık 7 yıl boyunca hareketsiz kalan bir Ethereum (ETH) balinası, 290 milyon dolarlık transferle merak uyandırdı.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre Ethereum Vakfı ile bağı olan bir balina cüzdanı, yaklaşık 7 yıl sonra uyandı.

Balinanın uyandıktan sonra yaptığı ilk işlem, 290 milyon dolar değerinde yaklaşık 92.500 ETH’yi yeni bir adrese taşımak oldu. Varlıkların taşındığı yeni adreste aynı şekilde oldukça pasif bir adresti.

Bu cüzdan ilk olarak 1 Eylül 2015 tarihinde Ethereum Vakfı’ndan 130.320 dolar değerinde 96.474 ETH almıştı. Yaklaşık 290 milyon dolar değerindeki 92.000 ETH’nin yedi yıl sonra ilk kez neden taşındığı ise net olarak anlaşılamadı.

Ethereum ETF’in ardından fiyat hareketli

23 Temmuz günü lansman yapan Ethereum ETF’ler ikinci ve üçüncü işlem gününde net çıkışa tanıklık etti. Buna karşılık 3 bin doların altına düşmeye fiyat, son 24 saatte önemli bir toparlanma kaydetti.

Ethereum’un fiyatındaki bu artış, büyük transferlerin ve piyasa hareketlerinin etkisiyle birleşerek yatırımcılar arasında ekstra bir heyecan yarattı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %3 yükseliş sergileyen Ethereum, yazım esnasında 3.274 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!