Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum ve EOS Ağlarındaki Merkeziyetsiz Uygulamalar Artsa da, Kullanım Oranı Düşüş Yaşıyor

Rakip blockchain ağları EOS ve Ethereum bünyesindeki merkeziyetsiz ağ (dApp) üretimi geçenlerde rekor seviyeye ulaştı. Ağların her birinde yaklaşık olarak ayda 180 yeni merkeziyetsiz uygulama geliştirilmekte.

Bütün bunlara rağmen, merkeziyetsiz uygulama geliştirilmesi ve merkeziyetsiz uygulama kullanımı arasında adeta dağlar kadar fark var. Verilerden de görülebileceği üzre merkeziyetsiz uygulamaların ana akım tarafından kullanımının önünde ciddi bir engel var ancak bunun ne olduğunu hala kimse bilmiyor.

DApp Sayısı Rekor Kırsa da, Kullanım Değişmiyor

Merkeziyetsiz uygulama izleme odaklı internet sayfası Stateofthedapps.com’un aktardığı verilere göre, her ay üretilen merkeziyetsiz uygulama sayısı 2018 yılının Aralık ayından beri en yüksek seviyeye ulaştı. Geçtiğimiz yılın son ayında tek bir ayda 179 merkeziyetsiz uygulama üretildi. Merkeziyetsiz uygulama üretimi konusunda en popüler platform olmaya devam eden Ethereum, bir ayda 105 uygulama üretilmesine ev sahipliği yaptı. Ethereum ağı fiyat ve buna benzer konularda düşüş yaşasa da, en aktif geliştirici topluluğu olma unvanını kaybetmedi. Ancak buna rağmen ağdaki merkeziyetsiz uygulama kullanımı hala aylık 141,300 kullanıcıda sınırlı kalıyor.

Rakip blockchain ve akıllı kontrat ağı EOS ise, aynı sayıda projeye sahip olmasa da gerçek kullanıcı açısından en popüler ağ unvanını ele geçirdi. EOS, Ethereum’a kıyasla üç kat daha fazla kullanıcı sayısına sahip. Merkeziyetsiz uygulama kategorisinde bütün platformların zirvedeki uygulamaları ise tabii ki oyunlar. Şu an için 29.000 aktif kullanıcı tarafından kullanılan 478 merkeziyetsiz oyun uygulaması mevcut ve bu sayı her geçen gün daha da artıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment