Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Yatırımcılarının Çoğunluğu, ASIC Karşıtı Güncellemeyi Desteklemekte

15 Şubat tarihinde sonuçları açıklanan bir ankete göre, Ethereum yatırımcılarının büyük bir çoğunluğu Ethereum proof-of-work (iş ispatı) algoritmasına yapılacak olan ProgPow isimli eklentiyi desteklemekte.

ProgPow olarak bilinen uygulama temel olarak ASIC cihazlarının madenciliğine karşı dirençli bir PoW algoritmasının, Ethereum’un mevcut PoW algoritması olan ETHhash’in yerini almasını konu alıyor. ASIC dirençli olarak lanse edilen bu eklenti, temel olarak GPU’lar gibi ASIC cihazları kullanılarak yapılan madenciliğin verimliliğini inanılmaz bir oranda düşürüyor ancak bunu tamamiyle bitirmiyor.

Basın saatine göre %76’lık bir çoğunluk (628.000 ETH – 76 milyon dolar ) algoritmanın eklenmesi yönünde oy kullanırken, %23 civarı bir kesim ise (191.000 ETH’nin – 23 milyon dolar üzerinde) buna karşı oy kullanmış. Oylama platformu alınan karardan Ether tokeni sahiplerinin hem ekonomik hem de finansal olarak etkileneceğini ve bu yüzden sadece ETH sahibi olan kişilerin oy kullanmasının daha meşru olduğunu vurgulamakta. Yine de anket sonuçları bağlayıcı değil ve oylama sonucunun biteceği zaman da kesin olarak belirtilmedi.

Ethereum madencileri uzun bir süredir ASIC cihazlarının madenciliği konusunda tartışmakta ve bu konuda henüz net bir karar alınmadı. Bununla beraber Ethereum topluluğu şu sıralar ASIC cihazları ile değil, buna kıyasla daha çok oranda yaklaşan hard fork ile ilgilenmekte. Şubat ayının son haftasında gerçekleşecek olan Constantinople güncellemesi, fiyatları arttırma konusunda başarılı olamazsa bu durum geçtiğimiz erteleme tarihinde ETH’nin çoktan fiyatlandığı anlamına gelecektir ve bu durum ETH’nin değer kaybetmesine yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment