Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Yükselmesini Sağlayacak 5 Sebep!

Ethereum, 11.200 dolara kadar çıkan Bitcoin ile birlikte bir ivme yakalayıp, ilginç bir şekilde ciddi bir yükseliş elde etti. Normalde Bitcoin’in yükselişi Ethereum’u düşüşe geçirse de, bu sefer indikatörler de şaşırdı ve en büyük ikinci kripto para birimi 300 doların üstüne çıktı. Bu da Ethereum’un 2018 yılının Aralık ayından bu yana %300 arttığı anlamına geliyor.

Bütün bu inanılmaz yükselişe rağmen, ETH 5 önemli sebepten dolayı yükselişini daha da hızlandırıp rekora koşabilir.

Yüksek Hacim

ETH, şu an için Bitcoin ve Tether’den sonra en fazla ticari hacme ulaşan kripto para birimlerinden birisi konumunda. Hem BTC, hem de USDT pariteleri Ethereum’a inanılmaz bir likidite ile hacim akışı sağlamakta ki bu da Tron veya EOS gibi diğer hizmet token’i platformlarının geride kalmasına yol açmakta.

Bunun yanı sıra Ethereum tabanlı USDT arzı da artmakta ve bu yakın zamanda 1 milyar koin’in üstüne çıktı. Ethereum endeksli USDT’lerin artışı kesinlikle Bitcoin’e benzer bir yol çizilmesini sağlayabilir.

Ethereum Gerçek Değerine Ulaşamadı

Ethereum, Bitcoin ile kıyaslandığında hala hak ettiği yükselişi elde edememiş gibi duruyor. ETH geçmişte 0.005 BTC’ye denk olmaktan, 0.15 BTC’ye denk olmaya kadar yükseldi ve şu an için bu değerin oldukça gerisinde, Özellikle Bitcoin’in yükselişinin yavaşlaması, birçok kişinin yükselişini hala tamamlamamış Ethereum’a geçmesine yola açacaktır.

Ethereum 2.0

2020 yılında piyasaya sunulacağı duyurulan Ethereum 2.0, kesinlikle ağ düğümleri sayesinde çok fazla Ethereum satın alınmasına yol açıp, toplam arza ciddi bir etki gösterecektir. Bunun yanı sıra daha yavaş ETH üretilmesi de nispeten Bitcoin’in blok yarılanmasına benzer bir yükseliş getirebilir.

ICO’lar Devre Dışı Kaldı

ICO sezonu artık kapanışını gerçekleştirdi ve bu da bazı projelerin yaptığı satış baskısını ciddi anlamda azalttı. Özellikle 2018 yılının sonlarında Ethereum’u 100 doların altına düşüren en büyük etmenlerden birisi olarak görülen ICO projelerinin hazinelerindeki Ethereum’ları toplu şekilde elden çıkartması, artık gerçekleşmeyecek ve bu kesinlikle Ethereum yatırımcısı için oldukça olumlu.

Ethereum Ağında İşlem Rekoru

Blokctivity verilerine göre Etheruem ağı artık günde 800.000’den fazla işlem yapmayı neredeyse alışkanlık haline getirdi. Bunun yanı sıra Gas fiyatları da daha stabil bir hal aldı ve ETH ağı oldukça iyiye gitmekte. Yeni merkeziyetsiz uygulamaların gelişi, fiyat bazlı olmasa da kesinlikle altyapı açısından ETH’ye boğayı getirdi.

BTC Durulabilir

Bitcoin geçtiğimiz günlerde 11.200 doları aşsa da, şu an için hafif bir duraklama dönemine girmiş gibi duruyor. Bitcoin’in durulması alt koinlerin hareketlenmesini sağlayabilir ve alt koin dendiğinde de akla gelen en mantıklı yatırımlardan birisi kesinlikle Ethereum olarak bilinmekte.

Etheruem, Litecoin ile beraber ciddi bir yükseliş trendini başlatıp, Bitcoin’in yavaşlamasını fırsata çevirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment