Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Yükselişi Bu Altcoinlere Sıçrayabilir: 30 Milyar Dolara Dayandı!

 Ethereum katman-2 (L2) projelerine yönelik ilgi artarken ufukta yeni zirveler görülüyor.

On-chain analiz firması L2Beat tarafından aktarılan güncel veriler, Ethereum L2 ekosistemine yönelik artan ilgiyi gözler önüne serdi. Verilere göre tüm Ethereum L2 ekosistemindeki toplam kilitli varlık (TVL) değeri 29,83 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Geçtiğimiz 1 haftalık süreçte %9 oranında büyüyen katman-2 TVL’si’nin %45’lik kısmını Arbitrum (ARB) ekosistemi oluşturdu. Arbitrum ekosistemindeki varlık sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 13,51 milyar dolara ulaştı.

İkinci sırada ise 7,61 milyar dolarlık hacimle Optimism (OP) yer aldı. Üçüncü sırada 1,89 milyar dolarlık TVL ile L2 sektörünün en yeni isimlerinden biri olan Manta Network (MANTA) konumlandı. Geçtiğimiz günlerde yaptığı airdrop ile adından sıkça söz ettiren Starknet (STRK), 1,38 milyar dolarlık TVL ile dördüncülük koltuğunda oturdu.

Geçtiğimiz süreçte Ethereum L2 platformlarında stake eden kullanıcılara yönelik gerçekleştirilen airdrop etkinlikleri, yatırımcıların bu alana ciddi miktarda para ayırmasına yol açtı. Ethereum ağının önümüzdeki mart ayında Dencun yükselmesini hayata geçirerek katman-2 ağlarındaki işlem ücretlerini ciddi oranda düşürecek olması, bu alana artan ilginin bir diğer önemli gerekçesi oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!