Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Yükselişte! ETH, XRP’yi Geçti ve İkinciliğe Yerleşti

Kripto para piyasası 2018 yılında çok sert bir düşüş yaşadı ve yılın başından beri neredeyse bütün kripto para birimleri %80 ve üzeri değer kaybı yaşadı. Lider kripto para birimi Bitcoin 20.000 dolardan 3.100 dolara kadar gerilerken, Ethereum da 100 doların altına kadar indi ve yatırımcıları paniğe sürükledi.

Geçtiğimiz Kasım ayında yaşanan Bitcoin Cash hard fork’u sonrası tetiklenen düşüşte, piyasa hacmine göre en büyük ikinci kripto para birimi olma unvanını XRP‘ye kaybeden Ethereum, özellikle Constantinople hard fork haberi sonrası yeniden yükselişe geçti ve basın saatine göre ikinciliği tekrardan ele geçirdi.

2019 yılında gerçekleşeceği tahmin edilen hard fork, Ethereum madenciliğinden elde edilen block ödülünü %33 civarında azaltacak ve bunun Bitcoin ağında yaşanan halving (yarılanma) ile eş etkiye sahip olacağı düşünülüyor.

Yaklaşık bir haftadır XRP’yi geçebileceğini sinyallerini veren Ethereum, sonunda toplam piyasa hacmi açısından XRP’yi geçti ve basın saati itibariyle 15.224 milyar dolarlık piyasa hacmine ulaştı. Geçtiğimi 24 saatte %7.86 yükseliş yakalayan Ethereum, an itibariyle 146 dolardan alıcı buluyor.

Ethereum’a kıyasla daha az bir yükseliş yaşayan XRP ise, son 24 saat içerisinde sadece %1.76’lık bir yükseliş yaşadı ve basın saatine göre 14.771 milyar dolarlık toplam piyasa hacmine sahip.

Bütün kripto para piyasası özellikle 2 Ocak sabahından itibaren yeşil bir görünüm aldı ve Bitcoin tekrardan kendini 3.800 doların üzerine attı ve 2019 yılına düşüşle girmesine rağmen, hemen ertesi günü yükseliş sinyali verdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment