Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’da Büyük Yükseliş Sinyali mi: Vadeli İşlem Tarafı Kritik Dönemeçte!

Ethereum vadeli işlem piyasasında fonlama oranlarının pozitif seyretmesi, piyasaya umut veriyor.

CryptoQuant Araştırma Müdürü Julio Moreno, uzun bir düşüş döneminin ardından yaşanan bu artışın piyasa katılımcılarının daha iyimser bir tavır sergilemeye başladığını işaret ettiğini vurguladı:

Genel olarak, pozitif ve artan fonlama oranları, vadeli işlem piyasasında yatırımcıların uzun pozisyon açmaya daha istekli olduklarını gösterir. Bu da tarihsel olarak fiyatların artacağı beklentisiyle ilişkilidir.

Ancak, bu hafif artışın tek başına sürdürülebilir bir fiyat artışını garanti etmediğinin de altını çizdi. Yine de Moreno, “Fonlama oranlarının 30 günlük hareketli ortalamasındaki bu artış, olumlu bir işaret” diye ekledi.

Coinglass verileri de Ethereum’un açık pozisyon ağırlıklı fonlama oranlarının, ABD Merkez Bankası’nın 18 Eylül’deki faiz indiriminden bu yana pozitif seyrettiğini ve şu anda %0.0089 seviyesinde olduğunu gösteriyor.

QCP Capital analistleri de büyük borsalardaki fonlama oranlarının iyileşmeye başladığını, bunun da son faiz indirimine bağlı olduğunu belirtti. Analistler, “Büyük borsalardaki fonlama oranları iyileşiyor ve özellikle son faiz indirimleriyle birlikte baz getirileri daha cazip hale geliyor” şeklinde yorum yaptı ve kripto türev piyasasındaki iyimserliğin arttığını aktardı.

Sürekli vadeli işlem piyasası, piyasa hissiyatını ve fiyat eğilimlerini önemli ölçüde etkileyen bir barometre olarak kabul ediliyor. Yatırımcıların beklentilerini gösteren bu piyasa, önümüzdeki haftalarda potansiyel piyasa hareketlerine dair ipuçları sunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!