Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’da İşler Kötüye mi Gidiyor? İşlem Ücretleri Birkaç Ayda Beş Kat Arttı!

Ethereum ağındaki işlem ücretleri geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde beş kat arttı. Bazı kripto para yorumcuları bunun Ethereum için bearish bir sinyal olacağını düşünüyorlar.

Ethereum geliştiricileri ağı bir süredir Ethereum 2.0 sürümüne geçirmeye ve Proof-of-Work (PoW) algoritmasından kurtulmaya çalışıyorlar. Fakat Ethereum kullanıcıları bu süreç tamamlanıncaya dek madencilere işlem ücreti ödemek zorunda kalacaklar.

İşlem Ücretlerinde Artış

Ethereum madencilerine ödenen bu ücretler gitgide artmaya başladı. Glassnode tarafından aktarılan bilgilere göre Ethereum kullanıcıları artık bundan birkaç ay öncesine kıyasla çok daha fazla işlem ücreti ödüyorlar.

ETH ağındaki günlük ortalama gaz bedelini inceleyen Glassnode ekibi, bu bedelin nisan ayından bu yana 5 kat yükseldiğini ve 50 Gwei barajını aştığını açıkladı.

Kötümser Senaryo

Bazı kripto para yorumcuları bu gelişmenin Ethereum için olumsuz sonuçlanabileceğini düşünüyorlar. Çünkü bu yorumculara göre Ethereum ağındaki işlem ücretlerinin yüksek olması zamanla ETH kullanıcılarını da etkileyecek ve ağda gitgide daha az işlem yapılmaya başlayacak. Konu hakkında görüşlerini paylaşan Qiao Wang, “bir işlem yapmak için 10 dolarlık işlem ücreti ödemenin ve bunun üstüne 15 saniye beklemenin” kötü bir kullanıcı deneyimine yol açtığını söylüyor.

Bunun yanı sıra yine sosyal medyadaki bazı analistler de ETH’nin şu an için pek iyi bir durumda olmadığını düşünüyorlar. Ethereum elbette piyasada yaşanacak ani bir hareketlilikle birlikte yeniden değer kazanmaya başlayabilir. Fakat Twitter’da kısa bir süre önce paylaşılan grafikte de görülebileceği üzere bazı analistler en azından mevcut verilere bakarak ETH’nin düşüşe geçeceğini söylüyorlar..

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment