Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’da Yükseliş Devam Edecek Mi: Kritik Veri ile Analist Yanıtladı!

Ethereum (ETH) opsiyon piyasalarındaki hareketler, yükselişin devamına işaret ediyor olabilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 20 Mayıs günü harekete geçmesiyle birlikte Ethereum başta olmak üzere kripto para piyasasında hızlı yükselişler görüldü.

Ethereum opsiyon piyasalarını yorumlayan Deribit CEO’su Luuk Strijers, yükselişin devamına yönelik sinyaller gördüğünü söyledi.

Strijers, Ethereum alım opsiyonlarının vadesi dolan tüm ürünler için satım opsiyonlarından daha pahalı olduğunu ve bu durumun yükseliş piyasası duyarlılığına işaret ettiğini belirtti:

Put opisyonlarındaki çarpıklık, tüm vadelerde negatif ve haziran sonu vadesinin ötesinde artıyor. Opsiyon karlılığı yıllık bazda yaklaşık %14’e yükseldi, bu da başka bir yükseliş göstergesi.

Bununla birlikte kurumsal yatırımcıların opsiyon piyasalarına akın ettiğini belirten CEO, benzeri görülmemiş bir hacme işaret etti:

Deribit’te, Ethereum opsiyonları ve vadeli işlemlere yönelik işlem hacimlerinde ve volatilitede belirgin bir artış gözlemledik. Aslında, son 24 saat içinde neredeyse benzeri görülmemiş 12,5 milyar dolarlık kavramsal işlem hacmi kaydettik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!