Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’u Bitcoin’e Seçmişti, 3 Yıllık Dip 57 Milyon Eksi Yazdı: İşte Son Hamlesi

Ethereum Bİtcoin karşısında değer kaybetmeye devam ederken bir yatırımcının kaybı milyonlarca doları aştı.

ETH/BTC paritesinde büyük bir long pozisyona sahip olan yatırımcı James Fickel, paritenin Nisan 2021’den bu yana en düşük seviyeyi görmesiyle birlikte 23 bin adet ETH (57,9 milyon dolar) üzerinde bir zarara ulaştı.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre ETH/BTC oranının son iki gün içinde 0,037 seviyesine gerilemesi üzerine Fickel, pozisyonunu azaltmaya karar vererek 4.418 ETH’yi (11,13 milyon dolar) 166 Wrapped Bitcoin (WBTC) ile değiştirdi.

Bu işlem, pozisyonunu yeniden yapılandırmasının ardından 37 gün içinde gerçekleştirdiği ikinci büyük hamle oldu.

Fickel’in Aave platformunda 1.116 WBTC (75,5 milyon dolar) borcu bulunurken, son olarak Lido platformundan 4.731 ETH çekme talebinde bulunması, ek swap işlemlerine yönelebileceğine işaret etti.

Analistler, bu durumun yatırımcının piyasa koşullarına duyduğu temkinli yaklaşımı ortaya koyduğunu belirtti.

Ethereum Eylül 2022’den beri Bitcoin karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Bunun arkasında, sayısı her gün artan alternatif blokzincirleri ve giderek daha da popülerleşen Solana gibi projelerin etkisi olduğu düşünülüyor.

Ayrıca Bitcoin, Ethereum dahil altcoin piyasasının büyük kısmına karşı üstünlük kurarak market hakimiyetini artırmaya günden güne devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!