Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’u ICO’lar mı Düşürüyor? İşte Kafadaki Soru İşaretlerini Temizleyen O Rapor!

Diar isimli merkezin yayınladığı rapor, Ethereum’daki düşüş ile ilgili olarak çok net verileri ortaya koydu. Özellikle son dönemde kripto para piyasasının Bitcoin’den sonraki en değerli koini olan Ethereum’da yaşanan yüksek düşüş dikkatleri çekerken, birçok yatırımcıya ve analiste göre, düşüşün sebebi kalitesiz birçok ICO’nun geçmişte topladığı ETH’leri satışla elden çıkarmasıydı.

Konuyla ilgili raporu derleyen Diar’ın analiz şefi Larry Cermak, şu verileri ortaya koydu:

”Şu anda ICO’ların topladıkları ETH’leri sattıkları durumu hakkında bir araştırma yaptık. ICO’ların tamamının elinde tuttuğu ETH miktarı 3,777,651 yani toplam koin sayısının yaklaşık %3,7’si. Nisan itibariyle bu rakam 4,651,675 yani toplamın %4,5’i idi. Yani o dönemden bugüne yaklaşık %20’lik bir satış gerçekleşmiş.”

”ETH tutan Polkadot, Iconomi ve Musiconomi’nin 480 bin adet ETH’si şu an Parity’de kilitli. Bunlar işlem göremiyor. Şu anda elinde tuttuğu ETH’nin yarattığı hacmin, kendi koini olan altında kalmış tam on iki proje var.”

”Şu anda elinde 200 binden fazla ETH tutan şirketler ise DigixDAO, Golem, Status, Aragon, Filecoin, Tezos ve Singular DTV. Birçok ICO firmasının ETH sattığı doğru çünkü masraflar için ellerine para geçmesi gerekiyor. Zaten çoğu projenin hiçbir gelir kaynağı yok ve gelecekte de muhtemelen olmayacak. Yani bu satış baskısının devam edeceği ön görülebilir. Düşüşün önemli bir sebebi madencilik ile birlikte, aynı zamanda bu.”

Raporda görüldüğü gibi şu anda ICO’ların ETH satıyor oluşu, koinin fiyatında ciddi bir düşüşe sebep oluyor. Bakalım bu süreç daha ne kadar böyle devam edecek?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment