Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Ardından Binance Destekli Ağ da Kritik Yükseltme İçin Adım Attı!

Ethereum’un (ETH) yolundan giden BNB Smart Chain (BSC), “BEP 336” isimli yükseltmesinin detaylarını paylaştı.

Ethereum 13 Mart günü Dencun EIP 4844 yükseltmesini başarıyla tamamlamıştı. Bu başarılı ana ağ (mainnet) geçişinin ardından BNB Smart Chain cephesinden de bir yükseltme haberi geldi.

BEP 336 ismi verilen bu yükseltme kapsamında veri optimizasyonu, ağ üzerindeki işlem maliyetlerini önemli ölçüde azaltmayı ve ağ performansının artırılması amaçlanacağı vurgulandı. Bununla birlikte Blob olarak adlandırılan bloklardaki kapasitenin de artırılacağı ifade edildi.

Henüz yükseltmenin tarihine dair net bir detay paylaşmayan BSC cephesi, yine de ekosistemin büyümesi ve yenilik potansiyeli için kritik değere sahip bu yükseltme için beklemede kalınması gerektiği vurgulandı:

BEP 336, Ethereum’un EIP 4844’ünden ilham almakla birlikte, BSC’nin benzersiz mimarisine ve gereksinimlerine uyacak şekilde uyarlanmıştır. BNB Akıllı Zincir (BSC), “BEP 336” adı verilen büyük bir yükseltmeyi tanıtıyor. Ethereum’un EIP 4844’ünü model alan bu yükseltme, verilerin blok zincirinde nasıl depolandığını ve işlendiğini optimize ederek işlem maliyetlerini önemli ölçüde azaltmayı ve ağ performansını artırmayı amaçlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!