Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Bu Ayki Milyarlarca Dolarlık Düşüşü Şaşırtıcı mı? Analistler Açıkladı

Ethereum ağında Ağustos ayı boyunca hem hacim hem işlem sayısı bakımından düşüş yaşandı. Analistlere göre bu, pek şaşırtıcı değil.

Ethereum ağındaki günlük işlem hacmi, yedi günlük hareketli ortalama verilerine göre bir ayda yüzde 55 azaldı.

Ağdaki işlemlerin günlük ekonomik değeri, 26 Temmuz’da 6,56 milyar dolarken günümüzde 2,9 milyar dolara geriledi. Ethereum’un aylık işlem hacmi Temmuz’da 134,71 milyar dolar; Ağustos’ta 91,46 milyar dolar oldu.

Günlük işlem sayısının yedi günlük hareketli ortalaması da dün 1,07 milyona indi. Bu sayı, 1,32 milyon işlemin yapıldığı 25 Mart’tan beri düzenli olarak düşüyor.

Ethereum takipçileri için şaşırtıcı olmayabilir

Coinbase analistlerine göre Ethereum‘un işlem hacminin ve sayısının bu ay düşmesi, tarihsel verilerle örtüşüyor.

Analistler, Ağustos 2024’teki düşüşün geçmiş yıllara kıyasla daha az ön planda olduğunu düşünüyor. Coinbase ekibi, “Ethereum işlem hacimlerinin Ağustos ayındaki düşüşü, önceki üç aya kıyasla yüzde 7,7 gibi mütevazı bir seviyedeydi. Bu oran, son beş yılda gözlemlenen ortalama yüzde 16,8’lik düşüşe kıyasla daha ılımlı” dedi.

Kurumsal ETH yatırımcıları ara verdi

Öte yandan spot Ethereum ETF’leri, Bitcoin ETF’lerine kıyasla çok daha düşük performans gösterdi. Bir analiste göre bu, kurumsal yatırımcıların ilgisizliğinden kaynaklandı.

BRN analisti Valentin Fournier’e göre Bitcoin ETF’leri için yedi günlük pozitif bir ivme görülürken, Ethereum ETF’leri bu gelişmenin gerisinde kaldı ve Grayscale’den çıkan fonların azalmasına rağmen ilgi azaldı.

Fournier, “Bu durum, kurumların Ethereum’a olan ilgisinin azaldığını gösteriyor ve bu da (restaking) eksikliğinin fırsat maliyeti ile kısmen açıklanabilir. Ethereum’un geride kalmaya devam edeceğini düşündüğümüz için Bitcoin’e daha fazla pay ayırmayı öneriyoruz” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!