Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un (ETH) Haziran Ayında Yüzde 25 Düşebileceğini Gösteren 3 Neden

Ethereum’un (ETH) haziran ayında %25 değer kaybedebileceğini gösteren 3 neden: On-chain, temel ve teknik göstergeler

Ethereum, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan (ATH) 4.878 dolara ulaştığı kasım ayının ardından 2022 yılı içerisinde değerinin yarısından fazlasını kaybetti. Birçok gösterge, haberin kaleme alındığı sıralarda ulaştığı ATH değerinin %61,3 altında 1.885 dolardan işlem gören Ethereum’da (ETH), haziran ayı içerisinde düşüşün devam edebileceğini gösteriyor.

Ethereum fonlarından çıkış

Coinshares’in 31 Mayıs tarihinde yayınladığı haftalık piyasa raporuna göre diğer kripto para birimlerinin aksine, Ethereum tabanlı yatırım fonlarından 2022 yılı içerisinde 250 milyon dolarlık çıkış görüldü.

2022 yılı içerisinde, Bitcoin (BTC) tabanlı yatırım fonlarına 369 milyon dolarlık giriş görülürken Ethereum’un rakiplerinden Solana’da (SOL) 104 milyon dolarlık, Cardano’da (ADA) 9 milyon dolarlık giriş yaşandı.

Ethereum fonlarında görülen çıkışların, Terra (LUNA) ve TerraUSD’de (UST) yaşanan çöküşün genel olarak merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemine olan ilgiyi azalttığına yönelik bir işaret olduğu düşünülüyor.

Ethereum, DeFi ekosistemindeki uygulamaların çoğuna ev sahipliği yaptığından dolayı Ethereum’daki yükseliş beklentileri, DeFi ekosistemine olan ilginin artacağına yönelik beklentilere bağlı kalmaya devam ediyor.

Ethereum’daki toplam kilitli varlık (TVL) değeri 6 Haziran itibariyle tüm DeFi ekosisteminin TVL değerinin yaklaşık %65‘ine karşılık gelen 70.96 milyar dolar civarlarında bulunuyor.

Veriler, 9 Mayıs tarihinde başlayan çöküş öncesi 100 milyar dolar seviyelerinde bulunan Ethereum TVL değerinde büyük bir düşüşün yaşandığını gösteriyor.

Tagus Capital’in ortaklarından Ilan Solot‘a göre, Fed’in şahin politikalarının yol açtığı makro riskler ve DeFi sektörü etrafındaki temkinli bakış açısı Ethereum’un haziran ayında düşüşünü sürdürmeye devam edecek gibi görünüyor.

Solot, Financial Times’a yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

Federal Rezerv sıkılaşıyorsa, dünya resesyondaysa ve insanların 1 galon gaz başına 4,5 dolar ödemesi gerekiyorsa, insanların DeFi’ye yatırım yapmak ya da blockchain oyunlarına harcamak için daha az şeyleri olacak.

Alçalan üçgen modeli

Ethereum’un mayıs ayından bu yana sergilediği fiyat hareketleri düşüşün devam edebileceğini gösteriyor.

Ethereum, yatay trend çizgisi desteği ve düşen trend çizgisi direnci arasında sergilediği fiyat hareketleriyle alçalan üçgen formasyonu oluşturuyor. Alçalan üçgen formasyonu düşüş trendlerinde görüldüğünden genellikle kırılımıyla düşüşün devam edeceğini gösterir.

Alçalan üçgenler, fiyatın trend desteğinin altına kırılımıyla aktif olur ve fiyatta genellikle üçgenin maksimum yüksekliği kadar düşüş yaşanır. Ethereum’daki mevcut görünüm, destek bölgesinin kırılımıyla fiyatın haziran ayı içerisinde %25 bir düşüşle 1.350 dolar seviyelerine gerileyebileceğini gösteriyor.

Borsalardaki Ethereum rezervlerindeki artış

CryptoQuant verilerine göre küresel olarak kripto borsalarındaki toplam Ethereum miktarı mayıs ayından bu yana 550.459 Ethereum arttı. Bu, Terra çöküşünün başlangıcından bu yana borsaların cüzdanlarına yaklaşık 950 milyon dolar değerinde giriş anlamına geliyor.

Yatırımcılar, genel olarak işlem yapmak istediklerinde varlıklarını borsalara gönderir bu yüzden borsalardaki Ethereum rezervlerindeki artış devam ederse satış baskısının artabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!