Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un (ETH) PoS’a Geçiş Sürecinde Madenci Rezervleri Rekor Kırıyor

Bitcoin’den ardından en değerli kripto para olan Ethereum (ETH) blockchain sistemini iş kanıtından (PoW) hisse kanıtına (PoS) geçirmeye hazırlanırken madenciler, daha fazla Ethereum stokluyor.

Merge adı verilen güncelleme, ağın doğrulama sistemini tamamen değiştireceği için Ethereum blockchain için en önemli güncelleme olarak lanse ediliyor. Güncelleme tarihi yaklaşırken Ethereum madencilerinin toplam rezervi dört yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Uzmanlar, madenci rezervlerindeki bu artışın güncellemeden kaynaklanan birden çok sebebe bağlı olabileceğini belirtti.

On chain veri ve analitik firması Oklink’in verilerine göre, Ethereum madenci adreslerinin bakiyesi 260.000 Ethereum’u (ETH) aştı ve 261.848’e ulaştı. Rezervlerin toplam değeri ise mevcut fiyatla 415,8 milyon dolara denk geliyor.

Uzmanlar madencilerin Ethereum rezervlerini arttırma çalışmalarını birden çok nedene bağlıyor; Bu nedenlerden ilki, madencilerin genelinin Merge güncellemesinin fiyatlara olumlu yansıyacağını düşünmeleri. Piyasanın gerçi kalanı “söylentiyi al, haberi sat” felsefesiyle güncelleştirme sonrasında fiyatların düşeceğine inansa da madencilerin geneli aksi yönde düşünüyor.

Analistlere göre ikinci neden olası bir hard fork, Ethereum yatırımcılarının bir kısmının farklı sebeplerle hisse kanıtı sistemini desteklemediği biliniyor. Birkaç büyük Ethereum madencisinin Ethereum’un iş kanıtı sisteminde devam eden bir versiyonunu çıkarma planlarını duyurmalarının ardından madenciler yeni versiyona taşımak adına Ethereum biriktiriyor olabilecekleri düşünülüyor.

Son neden ise madencilerin Merge güncellemesinden önce olabildiğince çok Ethereum “kazmaya” çalışması olarak ifade ediliyor. İş kanıtı sisteminden hisse kanıtı sistemine geçildiğinde madencilik ile para kazanılamayacağı için madenciler son zamanlarında kazabildikleri kadar çok Ethereum’u kazmak için çaba sarf ediyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!