Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Ön Satış Yatırımcısından 3 Yıl aradan Sonra 5 Bin Etherlik Transfer

Ön satıştan binlerce Ethereum (ETH) alan anonim bir yatırımcı üç yıl aradan sonra harekete geçti.

On-chain veri takip platformu Etherscan’den verilere göre üç yıldır hiçbir işlem yapmayan anonim Ethereum yatırımcısı harekete geçti. Ön satıştan ortalama 0,31 dolardan 10.100 adet ETH alan anonim yatırımcı söz konusu varlıkların yarısına denk gelen 5.055 ETH‘yi başka bir anonim cüzdana taşıdı.

Yaklaşık 3.100 dolara satın alınan bu ETH’lerin değeri şu anda yaklaşık 16 milyon 760 bin dolara tekabül ediyor. Hesaplamalara göre anonim kullanıcı bu ETH yatırımı sayesinde parasını yaklaşık 5.500 kat artırdı.

16687337 blok üzerinde gerçekleşen bu dikkat çeken işlemin kim tarafından neden yaptığına dair bir bilgi bulunmuyor. Öte yandan bazı kullanıcılar bu cüzdanın Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin‘e ait onlarca bilinmeyen cüzdandan biri olduğunu öne sürdü.

The Merge güncellemesi ile kilitlenen Ether’lerin açılmasına yaklaşık 1 aylık süre kalmışken gerçekleşen bu işlem hakkında topluluk arasındaki tartışmalar devam ediyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatte %3 yükseliş performansı sergileyen ETH, haberin kaleme alındığı esnada 1.659 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!