Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

eToro CEO’su: Bitcoin ETF’si Kripto Para Piyasası İçin Büyük Bir Etki Yaratmayacak

CNBC‘nin Crypto Trader programı sunucusu Ran Neu-Ner, geçtiğimiz günlerde Sirin Labs CEO’su Moshe Hogeg, Orbs CEO’su Daniel Peled, eToro CEO’su Yoni Assia ve One Alpha CEO’su Yaniv Feldman ile röportaj yaptı. Konuşmacılar Bitcoin ETF‘si ve bunun piyasa üzerindeki olası etkileri hakkında düşüncelerini aktardı.

Ran Neu-Ner’in Bitcoin ETF’sinin kripto sektörü için ne kadar önemli olduğu sorusuna cevap veren eToro CEO’su bunun insanları hayal ettiği gibi bir şey olmadığını belirtti. Assia’ya göre, Bitcoin ETF’si kısa vadede mevcut piyasa değerine çok büyük bir etkide bulunmayacak. Başarılı CEO yine de Bitcoin’in meşrulaştırılmasının insanlar için önemli bir sinyal olduğunu düşünüyor.

”Eğer yanılmıyorsam şu an ortada yüz milyar dolar var ( BTC piyasa değeri) ve bu miktara ulaşmak on yıl gibi bir süre aldı, bu yüzden ilk altı ile on iki ay arasında Bitcoin ETF’sinin bir milyar dolardan daha az katkı sağlayacağını bekleyebiliriz ki bu piyasa için çok da önemli değil.”

Dahası, Yoni insanların gerçek anlamda Bitcoin’i anlamasını istediğini vurguladı. CEO’ya göre asıl değişim yatırımcıların geleneksel alt yapı platformlarına gitmek yerine, gerçek anlamda Bitcoin’i ellerinde tutup saklayabildikleri zaman gerçekleşecek.

Bunun yanı sıra başka bir CEO olan Yaniv Feldman, büyük ihtimalle yıl sonuna kadar herhangi bir ETF onay alınamayacağını ifade etti:

”Maalesef ki bence böyle bir şey olmayacak çünkü bana göre endüstri emanet çözümleri ve kurumsal düzey konusunda buna hazır değil.”

Piyasadaki bir çok kripto para analistinin ve uzmanının görüşü de benzer bir paralel çizmekte. Şu sıralar kripto para dünyasının kurumsal yatırımcı çekme konusunda en çok eksik olduğu konu emanet çözümleri olarak öne çıkmakta.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment