Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

eToro CEO’su Yoni Assia: Kripto Para ETF’leri Bir Süre Daha Onaylanmayacak

Bitcoin veya herhangi bir kripto para birimi ETF’si (borsa yatırım fonu), şu sıralar sektördeki çoğu kişinin hayali haline geldi ve 2019 yılının Şubat ayı Bitcoin ETF‘si için SEC tarafından verilecek kararın son ayağını oluşturmakta.

Kripto para topluluğu içerisinde konu hakkında çok karmaşık fikirler olsa da, çoğunluk bunun onaylanmayacağı yönünde ki kripto para yanlısı SEC üyesi Hester Peirce de geçtiğimiz tarihlerde yaptığı açıklamada kripto para topluluğuna ETF’yi beklememeleri konusunda tavsiyelerde bulunmuştu.

İngiltere tabanlı eToro platformunun CEO’su Yoni Assia da konu hakkında görüşünü belirtti ve herhangi bir kripto para ETF’sinin onaylanmasından önce, belirli bir süre beklememiz gerektiğini vurguladı. İsrail Bitcoin Summit etkinliğinde konuşan Assia, hem piyasa şartlarının hem de kripto para endüstrisinin doğasının, ABD’li regülatör SEC tarafından  bir kripto para ETF’sine yeşil ışık yakılmasını zorlaştırdığını ifade etti.

”Amerikan sermaye piyasaları SEC için zaten blockchain gibi. Yapılan her bir işlemi takip edebiliyorlar. Bu sebeple kontrol edemedikleri ve büyük ihtimalle asla kontrol edemeyecekleri kripto paralara ve dünyanın her bir yanına yayılmış borsalar baktıklarında, fiyat manipülasyonunu engelleyemeyeceklerini görüyorlar ve bu onlar için yeni bir numune.”

Bunun yanı sıra ülkelerin kripto para kabulü hakkında da açıklamalarda bulunan Assia, şunları aktardı:

”Önümüzdeki beş yıl içerisinde en azından bir ülkenin insanlarının Bitcoin’e uçuşacağını görmek kaçınılmaz. O ülkedeki bütün bankalar bu olaydan sonra iflas edecek ve hükümet yerel bir para birimine veya yerel bir bankaya ihtiyaç olmadığı için yeniden bankacılık sistemini asla toparlayamayacak.”

Assia’ya göre ise bu ülke olma potansiyeli en yüksek olanlar Venezuela, Küba ve Bolivya olarak gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment