Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

eToro: Finansal Danışmanlar Yatırımcı İlgisine Rağmen Kripto Piyasasından ”Kaçınıyorlar”

Yatırımcıların kripto para birimlerine ve kripto para piyasasına olan ilgisi her geçen gün artmaya devam ediyor ancak profesyonel yatırım danışmanları bu konuda yatırımcılar kadar hevesli değiller. En azından eToro’nun en son araştırmasına göre durum bu şekilde.

Bilgi Eksikliği ve Korku

Sosyal trading ve kripto para platformu eToro, bir piyasa araştırma şirketi olan Opinium ile beraber 206 danışman ve 2.003 yetişkin ile kripto para birimleri ve yatırımlar üzerine bir araştırma gerçekleştirdi.

Elde edilen verilere göre, emeklilik aylığı hakkında finansal destek arayanların %38’i, kripto para birimleri hakkında da aynı desteğe ihtiyaç duymakta. Ancak danışmanların %62’si, kripto para birimleri ve kripto para piyasası alanında yeterli bilgiye sahip olmadıklarından dolayı bu konuda yardım etmekten çekiniyorlar.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan eToro yöneticisi Iqbal V Gandham, şunları aktardı:

”Yatırımcılar konu kripto para birimlerine geldiğinde kesinlikle yardım istiyorlar ve yatırımcılardan cevap talep ediyorlar. Ancak, uzun vadeli güvenilirlik ve bilgi eksikliği yüzünden, bağımsız finansal yatırımcılar bu gibi konuşmalardan olabildiğince kaçınmaya çalışıyor.”

Gandham bunun yanı sıra düzenleme ve regülasyon konularının da artık ete kemiğe büründüğünü ve bu yüzden sektöre daha fazla ilgi olacağının da altını çizdi. Kripto para birimleri ve sektörü konusunda finansal yardım isteyen müşterilerin artmasına rağmen, yatırımcılar bunlara yardım etmeyi reddediyor ve bu ciddi bir sektör boşluğu oluşturuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment