Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Kendi Kripto Parasını Bu Ay İçerisinde Tanıtabilir

Sosyal medya devi Facebook bir süredir geliştirdiği kripto parayı bu ayın sonlarına doğru tanıtabilir!

The Information’ın geçtiğimiz gün yayınladığı bir habere göre Facebook birkaç aydır geliştirdiği kripto parayı bu ayın sonlarına doğru halka tanıtabilir.

Facebook insanların kendi sosyal medya kanallarında işlem yapmak için kullanabilecekleri, sınır dışı ödeme gönderirken kullanabilecekleri bir kripto para geliştirmek istiyor. Şirket ayrıca geliştireceği bu kripto paranın yalnızca dijital ortamlardan değil fiziki mekanlardan da satın alınabilmesini, böylece insanların söz konusu kripto paraya daha kolay erişebilmelerini istiyor. Şirketin bu kripto parayı GlobalCoin adı altında yayınlaması bekleniyor.

Yine geçtiğimiz günlerde yayınlanan haberleri baz alacak olursak Facebook’un bu projeyi geliştirirken üçüncü partilerle de işbirliği yaptığını söyleyebiliriz. Hatta şirketin ağda “düğüm” görevini üstlenmek isteyen diğer şirketlerle iletişime geçtiği ve bu şirketleri ağa katılmaya davet ettiği söyleniyor. Coindesk tarafından yapılan bir habere göre bu düğümlerin ücreti 10 milyon doları buluyor.

Facebook ayrıca geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde uluslararası finans şirketleriyle, bazı kripto para şirketleriye ve yatırımcılarıyla görüşmeye başlamıştı. Şirket bunun yanı sıra Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu ile bir araya gelerek bu kripto paranın yasal durumunun ne olacağıyla ilgili bir görüşme yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment