Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Kripto Para Uzmanı Arayışına Çıktı!

Sosyal medya devi Facebook yakın zamanda merakla beklenen kripto para birimi projesi Libra’nın whitepaper’ını yayınlamış ve büyük bir gündem maddesi haline gelmişti.

Söz konusu kripto para projesi çok fazla banka ve devlet yetkilisi tarafından eleştirilse de, bunun Bitcoin’e uğurlu geldiği inkar edilemez bir gerçek. Facebook’un Libra isimli kripto para biriminin yanı sıra bununla tamamen entegre Calibra isimli kripto para cüzdan ve transfer uygulaması da tanıtıldı.

Facebook bugün yayınladığı bir iş gönderisinde özellikle Calibra cüzdanı üzerinde çalışacak geliştiriciler aradığını açıkladı. Facebook’un iş ilanına göre söz konusu çalışanlar direkt olarak kullanıcıların Calibra’yı nasıl kullandığını ve farklı ürünleri harmanlayarak nasıl kararlar verdiğini analiz edecek.

Sosyal medya devi aradığı veri mühendisinin ”nicel analiz, veri madenciliği ve verilerin sunumunu” yapabilmesini, bunlara ek olarak kullanıcıların temel Facebook ürünlerini kullanarak birbirleri ile nasıl etkileşim kurduğunu anlatabilmesini istiyor.

Facebook’un kripto para projesi özellikle elde edeceği veriler konusunda çok fazla eleştirilmişti. Kripto para birimlerinin doğasının gizliliği desteklemesi, Facebook gibi daha önce adı çok kere veri satımı ile gündeme gelmiş bir firma ile doğal olarak ters düşmekte. Ancak yine de üründen oldukça umutlu olan isimler de mevcut.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment