Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Kripto Parası 2020’de Hazır

Facebook’un Libra adlı dijital para projesinden sorumlu olan isim, bu projeyi hayata geçirmeye kararlı olduklarını söylüyor.

Sosyal medya devi Facebook’un dijital para projesi son zamanlarda pek çok regülatörün tepkisini çekmiş durumda. Özellikle Fransa Maliye Bakanı’nın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalar Libra için epey olumsuzdu.

Libra Hayata Geçecek

Fransa Maliye Bakanı geçtiğimiz gün Libra hakkında yaptığı açıklamalarda bu projenin Avrupa’da hayata geçirilemeyeceğini söylemişti.

Maliye Bakanı, Libra’nın ülkelerin “parasal egemenliklerini” tehlikeye attığını söylemiş ve bu yüzden Libra’ya Avrupa’da izin verilmeyeceğini belirtmişti.

Libra Association Genel Müdürü Bertrand Perez ise Fransa Maliye Bakanı tarafından yapılan bu açıklamaların kendilerini bu projeden vazgeçirmeyeceğini söylüyor.

Perez tarafından yapılan açıklamalara göre Libra projesi üstünde çalışan kişiler bu projeyi yasalara tamamen uygun bir şekilde geliştirecekler.

Libra’nın 2020’nin ikinci çeyreğinde hazır olması gerektiğini söyleyen Perez ayrıca bu projenin ülkelere finansal açıdan herhangi bir tehdit oluşturmayacağını söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment