Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Kripto Para Birimine 4 Gün Kaldı! Uzmanlar Ne Düşünüyor?

Sosyal medya devi 2019 yılının başından beri anıldığı stabil kripto para birimini piyasaya sürmeye oldukça yaklaştı ve her geçen gün gizli Libra projesi hakkında yeni bir haber bültenlere düşmekte. RBC Capital Markets tarafından yapılan açıklamaya göre Facebook aslında bir ”kripto fırsatına” sahip ve bunu iyi değerlendirmesi gerekiyor.

RBC analistlerinden Mark Mahaney ve Zachary Schwartzman konu hakkında yaptıkları bir açıklamada ”bunun Facebook tarihindeki en önemli girişimlerden birisi olabileceğine” inandıklarını ve bu hamle ile yeni girişimlerin ve gelir kaynaklarının ortaya çıkabileceğini vurguladılar.

RBC sosyal medya devinin 18 Haziran tarihinde şirketin kripto para birimi veya tokeni için uzun vadeli stratejisini içeren yol haritasını açıklamasını bekliyor. Analistlere göre Facebook kendi kripto para birimini ödemeler, ticaret, uygulamalar ve oyun sektörü için kullanacak.

RBC’ye göre Facebook’un hisse senetleri de bu olay ile 250 dolara kadar çıkacak. Firma geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir haber göre çalışanlarına maaşlarını kendi kripto para birimi ile verecek ve buna ek olarak WhatsApp üzerinde bir tür para transfer hizmeti başlatıp bunun bütün dünyada yayılmasını sağlayacak. Zaten Facebook’un kripto para biriminin olası isminin de küresel kabulü ima eden GlobalCoin olması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment