Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Başkanı: Facebook’un Kripto Parasından Korkmuyoruz

ABD Merkez Bankası (FED), Facebook‘un geliştirdiği Libra adlı yeni kripto para projesiyle ilgili herhangi bir endişesinin olmadığını açıkladı.

ABD’deki bir grup Merkez Bankası yetkilisi bundan kısa bir süre önce Facebook yöneticileriyle bir araya gelerek şirketin yeni kripto para projesini masaya yatırdılar.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz gün düzenlenen bir basın duyurusuna katıldı ve FED’in Facebook ile düzenlediği görüşmeden bahsetti. Powell öncelikle Facebook’un bu kripto para projesinin itibari para kullanımı için bir tehdit oluşturmadığını söyledi. Powell daha sonra bu Libra projesinin itibari paraların yerini alamayacağını vurguladı ve şu yorumu ekledi:

“O günlere daha çok var gibi görünüyor. Dijital paralar hala gelişme aşamasındalar. O yüzden merkez bankalarının dijital paralar veya kripto paralar yüzünden para politikalarıyla ilgili herhangi bir sorun yaşayacaklarını sanmıyorum.”

Powell bunun yanı sıra Facebook’un bu kripto para projesinin yasal durumu hakkında da bazı yorumlarda bulundu. Facebook bu projenin whitepaperını kısa süre önce yayınladı yayınlamasına ancak ABD’deki regülatörlerin bu projeye karşı tavırları ne yönde olacak henüz bilinmiyor.

Facebook’un bu projesinin “hem avantajlı hem riskli” olabileceğini söyleyen FED Başkanı, FED’in bu projeyi düzenlemek gibi bir yetkisinin olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bizim bu gibi kripto paralar üstünde herhangi bir yetkimiz yok. Tüketicinin korunması veya para aklama gibi şeyler söz konusu olduğunda bizim yetki alanımıza girmiş oluyorlar.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment