Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Faruk Eczacıbaşı: Blockchain ve Kripto Paralar Finans Dünyasının Kurallarını Tepetaklak Edecek Potansiyelde

Blockchain Türkiye Platformu’nun 12 Ekim 2018 Cuma günü gerçekleştiği sırada konuşan Faruk Eczacıbaşı, platform, blockchain ve kripto paralar hakkında yorumlarda bulundu.

Eczacıbaşı geçmişinden bahsederek konuya girerken, 40 yıllık yaşam öyküsünün 20, 20 ayrılabileceğinden bahsetti. İlk 20’lik kesimde fazla değişikliğin olmadığı, 3’er 5’er yıllık planlamalar ile ilerlenen bir sanayi dünyasının içinde bulunduğunu söylerken, diğer 20’lik kesiminin özellikle son dönemlerinde ise oldukça hareketli ve değişen bir hayat sürdüğünü söyledi:

“İnternetin ortaya çıkması ya da bilgisayarın çıkması ile buralara geldik. Yıkıcı yaratıcılık olarak Türkçeye çevrilen ‘disruption’ kavramını yaşıyoruz.”

Uber ve Airbnb’nin alışık olduğumuz taksi ve otel kavramını yerle bir ettiğinden bahseden Eczacıbaşı,

“Bundan 10 yıl önce bitcoin çıktı ortaya. Kısa sürede sonra ne olduğunu duyduk. Meşhur Satoshi Nakamoto yeni bir kavram ortaya attı. Herhalde disruption kavramının en güzel örneği blockchain ve bitcoin. Zaman içinde gördük ki bitcoin ve kripto paralar finans dünyasının kurallarını tepetaklak edecek potansiyele sahip. Etti mi? Etmedi belki ama etme tehdidi ile devam ediyor.” dedi.

BKM ile böyle bir adımı atmalarının temel nedeninin Türkiye’nin dünyanın diğer ülkelerinden ne zeka ne de yaratıcılık açısından düşük olmadığı ve bu fırsatı değerlendirecek ortamın yaratıldığında bilinmezliğin getirdiği tehdidin minimuma indirilmiş olacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment